onsdag 28. januar 2009

Lysere tider

Et lite solgløtt i går..

Det er like før sola tipper over kanten og sender de første strålene ned til oss. Ikke så mange minutter de første dagene, men litt er mye bedre enn ingenting...

Jeg har gått tom for rød DMC tråd, det var Husfliden også, noe som kan tyde på at flere enn meg syr fra det samme mønsterheftet...
Elin på Husfliden ville sjekke at ny er i bestilling, så da får jeg finne på noe annet i mellomtiden. Det kan umulig bli noe problem...

Ha en fin dag alle sammen!

mandag 26. januar 2009

Snart kjem sola! ;-)

Solas ankomst nærmer seg med rekordfart, og dagene er allerede mye lysere! Det er en like flott opplevelse hvert år når sola smyger seg ned lia og strekker lys nedover til oss. Det er heller ikke noe problem at vi har lite snø inntil videre!Nå registrerer vi at det er bortimot unntakstilstader med all snøen sørpå, og DET vet vi alt om. Det blir det med mye snø!
Registrerer også en smule mer oppmerksomhet i de riksdekkende nyhetene enn vi blir til del under samme forhold...
Og ja, vi forstår at det er tettest befolket der, og ja vi forstår at det er flere som skal forflytte seg, det er ikke det, men selv om vi er færre og har "større friareal" å spre snøen på så er det like upraktisk for oss ( få ), like vanskelig å ta seg frem og like tungt for taket.
Her sier vi at det kommer mest snø på de største gårdene.... Det er jo et faktum!
Men når det kommer til stykket har vel alle de samme problemene...

Hva ville jeg egentlig med dette...... ? Muligens innlevelse og sympati kanskje? Når det gjelder.
For alle. Ja det ønsker jeg meg. Definitivt.På syfronten har jeg sydd denne kaninen, og de to neste småbildene er underveis og nesten ferdig. Vi har hatt flere hyggelig sydager hos meg, og planen var å få til en venninne lunsj forrige uke. Men etter en laaang god periode med oppsving i formen, så kom en formsvikt. Det hadde jeg slett IKKE regnet med. Men man regner vel aldri med formsvikt kanskje? Lunsjen måtte dessverre utsettes.

Denne gangen skjedde det på den vanlige ME- måten for meg, det kjennes ut som et smell i brystet/ kjernen på en måte, og så vips, er all energi helt utenfor rekkevidde.. Og da kommer alle de pussige symptomene som man ikke kan drømme om. At mage og fordøyelse er ute av kontroll er vel den mest forståelige. Hodepine, stølhet og muskelsmerter like så. Og søvn fullstendig i ulage. Det er bare tull å kalle dette trøtthetssyndrom, for trøtt er vel det eneste man ikke er!


At ansiktmuskulatur og blinking blir forsinket, at man får leamus på øyet, synsforstyrrelser, kvalme som gjør at matlysten forsvinner, at det ikke er trykk når man må lette vanntrykket ( kan vel ikke kalles trykk da kanskje?), at konsentrasjon og korttidshukommelse forsvinner er av de mer sære opplevelsene - og jeg blir heller ingen solstråle...Til tross for sol i vente... Ingen av disse symptomene er noe stort problem hver for seg egentlig, men når de oppstår i flokk blir de litt ugreie..


Kroppen jobber som bare det selv om jeg sitter helt i ro, det er full aktivitet i hjernen og jeg jobber og jobber med avspenning og mentale teknikker! Men nei da, hjernen min blir så kreativ at jeg blir helt satt ut. Jeg skriver opp tanker og gode ideer i ei bok ved senga, men et eller annet sted i hjernen sendes det ut en strøm av gode ideer. Akkurat som om den ikke skjønner at nok er nok!


Jeg vet at det går over, og jeg er rimelig tålmodig, men at det er irriterende kan jeg ikke nekte for! Jeg har så mye jeg skulle gjort! Jeg får vel bare legge flere planer inntil videre. Men sant å si har jeg vel allerede i overkant med planer, - mange nok for langt flere enn meg...


Men jeg får gjort litt. På søndag var det stor bedring å spore og Sjefen uttrykte glede over å se at jeg hadde fått igjen litt "kjerne energi". Da er alt så mye lettere. På alle vis.

En lenge ønsket og planlagt hylle over langbordet kom på plass. Den ble malt ferdig før jul, men vi ble enige om å ikke haste frem. Ønsket var å få plassert gamle brunkruskrukker og andre hyggelig gjenstander. Etter at den var på plass kunne jeg bare plassere saker og ting...Jeg ble veldig fornøyd og fikk også plassert det gamle bildet over på veggen under hyllen. Flere skal opp, men litt eksperimentering må til.. Og ting tar tid..TTTJeg må erkjenne at jeg er veldig klar for ei lysere farge på stua, når jeg ser alle de lyse interiørbildene på bloggene rundt omkring. Men har kommet til at denne får duge, den passer rimelig godt i ei gårdslån, og så får jeg heller vente og spare energien til andre prosjekter.. Men fristet ; ja det er jeg!

På hylla ble det også plass til husets bamser. De sitter der og gjemmer sine historier... Men litt kan jeg vel avsløre her..
Sjefen påberoper seg å ha den mest etniske bamsen. Bamsen med badebukse er hans, den er lagd for å skjule at beina er påsydd etter en uheldig amputasjon. Den er lagd av ei lokal sydame som også sydde stillongs til ham. I samme stoff som bamsen... Jeg kan fortelle at stoffet i bamsen stikker ....

og det er ikke bare gode minner om stillongsen.


Den største bamsen er en åttitallsbamse og har tilhørt husets sønn. Den er ikke like hard brukt som mine to til høyre. Mye fordi en stoffputekatt var foretrukket. Den ble så høyt prioritert at den ikke overlevde, men farmor i Elverum fant samme stoff og sydde en ny som raskt fikk riktig lukt og tilhørighet. En vellykket løsning i en ellers kritisk situasjon. Erstatningen ble fullt ut akseptert! Slutningen er at han var mye mer tilpasningsdyktig enn sin mor..


Min er først og fremst BOFFA som sitter til venstre, den er omtrent elsket ihel. Pelsen kommet helt helt innpå sagflisa enkelte steder,det gjelder forresten begge, den har igjen bare ett øye og er ikke lenger noen skjønnhet. Uten at jeg kan huske at det hadde noe å si. Tvert i mot. Han ble bare mer og mer elsket...
Den gule til høyre er en substituttbamse. Jeg var tre år og var med mine foreldre på en biltur til Hamar. Jeg er blitt fortalt at det oppsto en slags krisestemning i bilen og verden var på en måte i ferd med å kollapse fullstendig like før Dombås, sannsynligvis ikke ulikt finanskrisen, da det etter alt for mange mil ble oppdaget at Boffa var igjen hjemme..

Den gule ble kjøpt på Dombås har jeg fått opplyst, og ble godtatt med en smule reservasjon -kjenner jeg meg selv rett.... Og redda delvis turen. Jeg ikke sikker på om de trodde helt på at denne nye "inntrengeren"kunne gjenopprette freden, men mente vel det var forsøket verdt..

Det var det nesten... Jeg godtok den med argumentasjonen at det er ikke Boffa da men...
Etter vi kom hjem igjen ble den opptatt som fullverdig Bamse, men det tok litt tid.. Makan; tenk å tro at selveste bamsen kan erstattes med hvem som helst??
Til slutt vil jeg gjerne utfordre dere andre til å sette inn bilder av deres BAMSER. Det finnes helt sikker mange der ute med mange rørende historier!
Hei så lenge og ha en fin dag!
Bamseklem fra Ingelin

søndag 18. januar 2009

Vennskapsutfordring

Jeg fikk denne hyggelige utmerkelsen fra Britt Inger.

Og denne teksten fulgte med:
Denne bloggen investerer i og tror på nærhet. Nærhet i rom, tid og forhold. Disse bloggene er usedvanlig sjarmerende og søte, og hensikten er å finne, og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndet til disse utmerkelsene er kuttet, vil enda flere vennskap forplante seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til 8 bloggere - som igjen må velge nye 8 blogger - inkluder denne teksten på utmerkelsen deres. TUSEN TAKK for at DU er DEG.......Denne utmerkelsen sender jeg videre til :
fordi jeg liker å besøke bloggen til disse kreative damene og fordi de fortjener det!
Det er det mange andre også som gjør, håper at dere finner flere.... og som ikke har fått denne enda.
Ikke alltid så lett å vite det..
Ha ei fin uke!

mandag 5. januar 2009

På etterskudd kommer..

et lite innlegg fra jenteturen før jul... Det ble flere hyggelige opplevelser enn formen tilsa, og da ble jeg litt på "hæla" i forhold til blogg og lovnader. Dessverre!
Bedre sent enn aldri!

Et lite resyme fra en veldig hyggelig dag kommer her! Det ble tatt alt for lite bilder, jeg er ikke fortrolig med fotografoppgaven, særlig når det er mennesker med i bildet ( bokstavelig talt ) - blir litt sjenert da. Kanskje litt vanskelig å se for seg.. Men det er sant! I tillegg til litt "rykk og napp-fotografering" ble det ikke så mye å velge i. Veldig mange bilder fra et motiv og ikke noe fra resten....

Trine inviterte til "koppetur", det vil si at hun skulle kjøpe seg nye kopper og May Britt, Randi og jeg fikk bli med. Litt rekognisering viste at Christina på Frei hadde Greengatekoppene hun søkte,noe som medførte tur forbi den rasfarlige "Stranda" med kolonnekjøring og med følgebil på fastsatte klokkeslett.

En dag med nydelig vær og lite nedbør de siste dagene er gode odds for redusert rasfare. Trine hadde tenkt på alt og hadde med kaffe og kopper til hele gjengen.

Turen gjekk helt fint og vi hadde en super dag, i tillegg fant alle fire gaver og ellers ting vi har "god bruk for".......Selv om noen av oss ikke skulle handle i utgangspunktet..

Christina har utnyttet plassen godt, butikken hadde trivelig stemning og var full av fine ting! Den ligger litt utenfor allfarvei og ikke så lett å finne, men vi hadde avtale og fikk veibeskrivelse på telefon. Ingen problem. Og Trine fikk kjøpt fine kopper med roser på.
Etterpå oppdaget vi at det finnes en butikk på "riktig" side av raset, men den får vi ta en annen gang.

Nå passet det fint med en tur til kysten. Takk for turen!

Og jeg har forslag til en ny til våren.. Mitt forslag er Bud og Elnesvågen. Ka dokker trur damer?

søndag 4. januar 2009

Godt nytt år!

Godt nytt år til alle sammen!
Ja så er det over for denne gang. Julen mener jeg. I alle fall nesten. Men om den varer helt til påske, da er det fortsatt tid igjen..

Jeg ønsker å holde litt på lyset og varmen,derfor er julepynten fortsatt på plass, selv om jeg har litt delte følelser i den retning. På den ene siden vil jeg ikke at handelstandens tidlige julemarkering skal forstyrre lengden på min julefeiring og gi meg følelse av at nå er det nok siden de starta så tidlig, samtidig som at jeg kjenner på at utetre inne, glitter, stas, nisser og engler i skjønn forvirring ikke lenger har den tiltrekningskraft de hadde før jul.

20.dagen er liksom ikke lengre dagen. Synd. Betyr det at Handelstanden vinner? Jeg kjenner at jeg misliker tanken.
I tillegg er det stor forskjell på det å pakke opp og pakke ned jul. Nedpakking kan utsettes...

Siden sist har det skjedd mye.

Kortversjonener at vi har deltatt på julebord på Grotli med tur innom Hedalen i embets medfør for husets mann, og innom gode venner på hjemreisen. Det er som alltid et høydepunkt i tilværelsen og et godt minne til minnebrikken. En overraskende bursdagspresang til meg fra min gode venninne kan sees på bildet over. Det var en nydelig sammensatt stoffpakke og med et vakkert kort. Ikke full rettferdighet på bildet dessverre. Til tross for maaaange forsøk.. Det skal bli spennende å lage noe av denne!
Litt ny og gammel julepynt innimellom prosjektene viser "absolutt jul".


Ny pakke fra Sunshine Frolics kom like før jul, men ble lagt på vent. I stedet tegnet jeg opp mønster fra heftet og kjøpte inn rød og rosa tråd.. Men synåla har hatt juleferie...

Flere førjuls-byturer ble det, dette bildet er i fra Rosenes by, nå med mest isroser.

I Trønderhovedstaden hos Christel på Jordbærstedet fikk jeg bytta rammestoffet til Angels in the Garden, så nå er det klart for ferdigmontering. Hun hadde desverre ikke så mye å velge i, men jeg syns fargen på det nye stoffet ble mye bedre, og tror det blir mitt endelige valg. Jeg har mer enn nok å ta fatt i mens jeg venter på sola, som sender de første strålene den siste dagen i januar..

Nyttårsaften : Fra tre plussgrader til minus sytten

Etter mange år med nyttårsfeiring hjemme og ansvar for dyrs ve og vel under rakettoppskyting og festivitas, kunne vi i år med god samvittighet ta i mot invitasjon til selskap hos venner i Elverum. Det ble en kjempetrivelig kveld sammen med ungdommer og noen litt eldre ungdommer/gjester. Akkurat passe lagret alle sammen.

Denne gangen fikk jeg også somlet meg til å få spurt etter Baltimoreprosjektet til Husets frue, som fikk meg hekta. Jeg har nemlig blitt minnet på at heller ikke hun har fullført sitt prosjekt, og blir derfor med i "klubben for lang oppbevaring". Men sannheten er at hun har faktisk fullført ett prosjekt og dette er prosjektet2,- som er lagt til litt modning.

Så nå fikk jeg sett, hørt og tatt bilder. Med tillatelse legger jeg ut bilder fra hennes Baltimore 2, den er så vakker! Nytt kamera er ikke helt nok for å ta bra bilder, fotografen trenger også litt oppdatering...

De blå kurvene er nydelige! Og jeg liker begge! Den øverste er hun mest fornøyd med selv og kanskje vinner den i stil, men den under har også sjarm og skjønnhet så det rekker!Det samme er druekransene. Detaljbildet under. Alle åtte er vakre og nydelig utført! Jeg innser at jeg må bite i det sure eplet og komme i gang jeg også! Jeg har alltid beundret fargesansen og sikkerheten. Det bare blir bra!! Her er det åtte ferdige blokker som er montert i rundt en midtrute, all applikasjon er ferdig og toppen er så godt som ferdig! Jeg er imponert!

Jeg har mye på hjertet, men gir meg for denne gang! Formen er på oppadstigende og det er bare lysere tider i vente! Og en snarlig sydag sammen med Quiltedamene må være innen rekkevidde..

Ha ei fin uke alle sammen med engasjement og gode opplevelser!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...