fredag 24. april 2009

Jeg visste det, jeg visste det!!!!!!


Før jeg kommer med flere vår og syinnlegg må jeg bare dele noe med dere!!!! Jeg bare må!

For de som kjenner meg så er det vel ikke direkte ukjent at jeg er litt, tja kan vi si - lite morgenfrisk. Faktum er at det minimalt, om ingen fornuft å hente her - før frokost og minst en kaffe, jeg er strengt tatt ikke koordinert før ti. Men; det er viktig, jeg er IKKE morgengretten! Jeg er bare ikke så lett å få kontakt med...Det gjelder også for meg...

Denne B-lasten medfører at jeg er av dem som har vasket tak ved midnatt, fått gode kreative ideer under Dagsrevyen og vært i sving med nål, tråd, maling og brødbaking lenge etter sengetid. Det skal innrømmes at for tiden er det lite fres både på gunstig og ugunstig tid, men den biologiske døgnrytmen er rimelig stabil..

Utallige hentydninger om at "morgenstund har gull i munn", noe som i for seg er både fint og positivt beskrivende, til den mer negativt ladede om at: " Når solen går ned i vest, arbeider den late best," er og har vært sosialt aksepterte sannheter. Og ens trøtte tryne er lovlig morsomhet ikke bare for de som er innenfor ens nære sfære, men for ALLE .

Man bare ER et bedre menneske som morgenfrisk. Punktum.

Vanskelig å forsvare seg mot slikt. Min trassige forsvar for B-menneskers rett til respekt og plass her i verden har hittil vært uten virkning.

MEN::::::::::::::::::

Nå er det bevist at vi er minst like bra. Faktisk bedre.

Klikk på linken og se ; B-mennesker er ikke så verst lell....TENK!
Selv om vi burde holdt oss for gode til å være bedre, kunne jo bare sagt at vi er like bra i alle fall!! Ikke pent å hovere.
Alle spydigheter og festlige kommentarer taes heretter ikke til følge. På noen måte.

En fin morgen til alle
MORGEN-A og B-FUGLER
og god helg!!!!

tirsdag 21. april 2009

Vårtegn

I dag litt vårstemning....

Linerla. Et lite mirakel som tipper rundt på tun og tak... Like hyggelig hver


vårVannet i grøftekanten er jo så fint, bare man kommer seg langt nok ned og tett nok på.. Må innrømme at froskeperspektiv er litt arbeidskrevende...
Og pionene viser allerede nå kraft og farger...Fjella blir fine med lys og skygge av den skarpe vårsola. Den siste snøen har små sjanser med skiftende sol og regn.


Vi har også en steikoloss som titter ned på oss, det raser jevnt fra fjellsidene, men terningen mot synsranda holder seg på plass.

fredag 17. april 2009

Jo da jeg syr litt...

Jeg legger inn litt bevismateriale for fortsatt kunne falle inn under betegnelsen Quilteblogg...

Jeg har sydd bittelitt men, - helt mystisk hvor fort tia går, og hvor mye annet som kommer på timeplanen når den egentlig er helt tom...

Sosiale sammenkomster er jo aldri feil, besøk av og hos venner mener jeg, og det har som vanlig prioritet.


Opphold ute i sola er heller ikke mulig å komme utenom ettersom vi nå har sett frem til det gjennom vinteren, så der har det også blitt en del timer.


Litt kontrollvirksomhet og planlegging i forbindelse med restaurering har også tatt tid. For ikke snakke om det å skaffe seg informasjon. ( Enkelte av husets beboere ville kalt det unødvendig mye surfing, men pytt, det er ikke alle som skjønner hvor viktig det er å holde seg oppdatert...)Et par turer til nærmeste tettsted der det ene ærendet ble høyst nødvendig siden brillene mine fikk en kraftig slagside ettersom den ene brillestanga falt av. Jeg så for meg et litt mer påkostet utfall, men kom hjem att med de samme gamle og en ny skrue, godt festet. Også den andre fikk strammet seg opp, hvem kunne ikke trengt det, og brillene er klar for en ny periode. Strengt tatt hadde jeg sett muligheten for nye, men slik rent finansmessig i disse finanstider og selv om jeg ikke er direkte berørt, så var det kanskje greit å slippe å ta en beslutning så raskt. For det er en kjent sak at det å bestemme seg er IKKE min sterke side, det er vanskelig nok med de to tannkremtubene som for tiden er på badet, og som de nå - siden de er to dobler den traumatiske tiden. Når sant skal sies er brilleutsettelsen greit for kontoen også.. Veldig greit...


I tillegg er jeg for øyeblikket i en fase hvor jeg vurderer å bli litt mer som Lisbeth Salander. Og Tina Turner.. Jeg lurer på om imaget mitt burde blitt litt - kan jeg si "oppgradert". Samtidig vil jeg ikke vekke for mye oppmerksomhet.. Men vil heller ikke være en grå mus.. Men som vanlig har jeg ønsker i alt for mange retninger, kanskje jeg bare skal fortsette å være meg. Men med litt forsiktig eksteriørtilpasning. Det gjenstår å se om det er mulig..


Det er slett ikke slik at jeg er misfornøyd med meg selv, jeg er fornøyd jeg. Nå mener jeg ikke at jeg er fantastisk eller at jeg ikke kan bli bedre, nei mer slik at jeg syns at jeg er helt akkurat passe til mitt bruk. Og det er helt fint. Mitt akkurat passe meg består av en mengde muligheter og drømmer...og det er her nytt image kommer inn. Ny mulighet vil jeg kalle det.


Jeg har sannsynligvis hatt en skjult Salanderdrøm lenge. Og jeg jeg har lett etter støvletter.


Nå har jeg OMSIDER funnet dem. Jeg har sett for meg noe i mitt indre i lang tid, faktisk FØR jeg så at hun selveste Lisbeth, hadde DE støvlettene i filmen.


Jeg har prøvd nesten alle brilleinnfatningene i butikken og likte en som var veeeldig klassisk men veldig Clark Kent om dere skjønner, og de var mørke. Og så likte jeg en som var omtrent usynlig... Huff.. Kan bli vanskelig med kontrollert, gjennomført stil er jeg redd...


Hadde Lisbet Salander briller????

søndag 12. april 2009

Påske og egg..

Siste sjanse for å spise opp påske-egget...

Jeg hadde for en gangs skyld greidd å fylle opp egg til husets påskegjest, noe som strengt tatt er litt sent alder tatt i betraktning, men jeg kan umulig forstå at omtanke og en hyggelig overraskelse kan ha noen aldersgrense i det hele tatt. Og litt påskegodt må jo uansett til!!


Husets sønn sa det var det fineste egget han hadde sett, noe som gleder en mor med litt umoden hjerne eller hjerte ( eller hva det nå er som er litt umodent..)

Det har vært planlagt åpnet flere dager, men det er travelt med ferie!! Ja og så tror jeg det har vært et mål å finne den helt riktige anledningen i tillegg til at god tilgang til andre søtsaker har utsatt åpningen... Og så jeg da som hadde kjøpt noen seige søte smågodt som (bare) jeg liker..

fredag 3. april 2009

Glad påske!!

Det er vårstemning i luften med gode dagtemperaturer og snøsmelting. Trafikken har økt utover dagen og det er nok mange som er i ferd med å innta hyttelivet. Her blir det hjemmepåske og det er slett ikke å forakte!

For å være helt ærlig har jeg vel aldri helt forstått vitsen med bakglatte ski og "bråtføre". Den gamle skismurningen som ikke passer, at sekken inneholder mat nok frem til fellesferien som forøvrig er neste allemannpåtursesong, og at det er helt umulig å finne igjen vannhullet som egentlig skulle merkes i fjor, vi glemte det bare siden vi nå har vann og det er et helt år til neste gang!

Sant å si har aldri bortoverski vært min store favoritt. Selv ikke nå som det er in med langrennski, turrenn, toppturer og andre flokkvise utfordringer.
Det betyr slett ikke at jeg ikke liker å oppleve vinteren i skisporet. Nei da, jeg gjør faktisk det, men for meg er den store stillheten, uberørt snø og opplevelser med naturlyder og små dyremirakler som betyr mest.
Noe som sjelden er helt forenlig med storinnrykk i fjellheimen! Jeg setter pris på det enkle hyttelivet, peiskos, stearinlys, god bok, mat, rødvin og syns det er direkte ugreitt når det skal skje i flokk med parkeringsproblemer og overbefolkning. Nå er det heller ikke slik at jeg ikke liker andre mennesker, jeg er faktisk veldig sosial anlagt jeg, men det er et eller annet med konseptet her som ikke tiltaler meg lenger.


Det er helt greit med ski, men mest som et transportmiddel egentlig. Syns det er greit med lange skiturer også, men ikke nødvedigvis på samme tidspunkt som alle de andre. Og jo da jeg har hatt min dose med hyttepåske og det var slett ikke ille, men det er helt fint å se at de andre drar, så kan jeg sitte her i solveggen med kaffekoppen min, kvikklunsj ( man dropper jo ikke alle påskesymboler må vite) appelsiner og mulighet for stearinlys og krim på kveldstid. Med mulighet for dagsturer til fots eller bil. Og ski for den som vil. Med enkel tilgang til dusj og alle fasiliter...

Det er muligens få av dagens hytter som har vannhull, og innrømmer at jeg har opplevd god, for ikke si meget akseptabel hyttestandard, men i oppsummeringens time kom på en måte Nansen og Johansen-opplevelsene opp først. Hytteminner kan være så mangt! Og hyttedrømmer!

Og når det er sagt må det sies at Sjefen opplever mange hyttedrømmer i sin hverdag, ikke egne, men kunders drømmer. De er mange, veldig forskjellige og spennende. Både med hensyn til sted, løsninger og standard. Og et samarbeidsprosjektet, ei Hedda demonstrasjon og prøvehytte er snart klar.
Jeg syns den ser veldig bra ut og blir heldig involvert i ettersyn og litt praktisk arbeid de kommende dagene. Mitt engasjement er i hovedsak knyttet opp mot passende påskemat og drikke, mulig bålansvar og selskapsdame. Jeg ser frem til oppgaven og håper på optimale vær og føreforhold!
Det ønsker jeg for alle dere andre også,- riktig god påske - under alle forhold og i alle omgivelser.

Og at alle velger sine påskenøtter og påskeløsning med omhu!
Glad påske til dere alle!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...