lørdag 27. juni 2009

Sjarmør i pels..Etter at det har vært full fart, så er det jammen fint å bare ta livet litt med ro altså!

Ha det fint i sommervarmen!

tirsdag 23. juni 2009

Må nesten bare begynne i et hjørne...

om det er mulig å få sortert dager på den måten..Det har vært en hektisk periode, blant anna et heidundrandes trivelig femtiårslag ( -lag ikke slag...) sitter i kroppen, med positivt påfyll av gode venner og i tillegg gyldne besøk, vi rakk langt i fra alle og laaaangt i fra alt vi hadde tenkt å gjøre, det ville vel kanskje vært umulig uansett,- derfor er det litt blåtirsdag i dag..

Kroppen nekta liksom å forlate senga og hjernen har behov for en real diskopprydning.. Og jeg savner kontakten med gamle venner og miljø..

Hverken kroppen eller hjernen har fått viljen sin, jeg har forlatt senga og hjernen får stilt krav den har problemer med å innfri. Det er ikke bare spøk å være verbal med redusert tilgang til databasen for å holde det i moderne termer... Men det går alltid over -i mellomtia får jeg gjøre det beste ut av det og forsøke å sorterere inntrykk og opplevelser . Med laaangsomme bevegelser og med en form omtrent som på bildet under....Men ALT var verdt det! Jeg ville ikke vært det foruten! Jeg kunne selfølgelig tenkt meg å hatt en sang eller en hyggelig liten tale, i det minste en god historie, -det var bare fine innslag og morsomme taler, - men det ville uansett ikke forandret det faktum at vi er verdens beste venner.

Uansett. Vi er gode venner, det er også våre nye samboere. Ja det skulle jo ikke være så merkelig i grunnen. Siden vi har hatt så mye tid sammen så er det jo ikke så rart om vi velger mennesker den andre liker? Er det vel?
Det er det grunn til å være takknemlig for! Ja vi er faktisk litt stolte over at vi har det slik. Det er i tillegg veldig praktisk! Da blir det litt færre praktiske problemer for alle!Som nevnt koselig besøk, her med utsikten fra frokosten. Vi var i de beste hender ( og senger )og slik sett var vel ikke takknemligheten helt i tråd med gjestfriheten.. Å glemme å ta ut vaffeljernet er IKKE takk som fortjent. Nå skal det sies at det var slett ikke tenkt slik, og det er ikke til å stikke under en stol at det ble litt hektisk på tampen, og da er jo ikke hjernen min særlig kjent for å være oppkoblet mot mange gjøremål..


Har egentlig tenkt å lage et blogginnlegg om akkurat det. For det virker som hjernen har skifta kjønn. Nå vil jeg ikke såre noen her, men hjernen min har på en måte forrådt meg. Og blitt en mannfolkhjerne.. Det handler om å være dedikert til en og en oppgave om gangen, det høres liksom litt finere ut, men mer om det en annen gang..
Det gjekk heldigvis bra siden husfruen fikk Securitasbesøk etter gjenglemt strømpebuksehenting med alarmen delvis avslått... Og nei, det er ikke godt nok. Delvis- er ofte IKKE godt nok.. Og ja, det var mine vafler .. som skulle følge grøten.. Og alarmen gjekk like etter at vi dro, ikke på grunn av vaffeljernet, men på grunn av den lille ekstraturen inn for å hente no.
Alt gjekk tross alt bra... en slags hell i uhell. Det får være trøsten! Og strømpebuksa? Den ble det ikke bruk for.
Det ble en sommerfin kveld og kvite bare føtter i sandalene gjekk helt umerket..
På bloggen er det også travelt, mange som har oppdatert bloggene sine og det er mye å lese. Jeg har i tillegg fått en hyggelig Bamseutmerkelse som jeg har videresendt. Godt alt som er gjort!
Må nesten få med litt syrelatert stoff i dag... Det er så lenge siden. Jeg har mer som "passer" til temaet, men inntil videre får dette duge!
Disse tre ble ferdige i forrige uke og planen var å lage et innlegg med flere syrelaterte ting. De røde broderiene som jeg valgte å sy på et "jegharstoff" - tenk, er sydd ferdig!


Denne ser skakk og skjev ut, det gjør forresten mange av de andre også, men de er litt bedre i virkeligheten... håper jeg....

Disse sjeldent spreke grisene ble sydd på hytta og gjekk egentlig ganske fort. Jeg syns stoffet med sommerfuglene i midten er så nydelig og har planer om å bruke dem i resten av arbeidet.

Disse gresskarene sydde jeg aller sist og likte dem egentlig ikke, men etter at de ble ferdig ble jeg positivt overrasket og nå syns jeg de er søte..
De er nå klare for montering og jeg har vasket røde stoff både på hytta og hjemme.. Medbragt strykebrett på hytta vakte litt reaksjoner ved pakking, og når sant skal sies så ble det ikke brukt no særlig....
Ha en flott St. Hans!

Jeg har fått en award...

fra Lekaquilt som har en veldig hyggelig blogg og som lager fine arbeider i nydelige farger, vakker utførelse og en forrykende fart!! Tusen takk!
Videre skal vi sende en rose til åtte gode bloggvenner, ikke bare enkelt siden det er mange som fortjener dem og det er også mange som har fått denne.. Og som blir som meg både glad og litt stressa; glad over å bli nevnt, stressa over å finne nye..og for ikke å utelate noen som aldri blir nevnt,og som kanskje blir stressa for å ikke vite HVEM de kan nominere siden denne bloggverden er litt ny..
Det er veldig mange fine blogger og de som ønsker denne må gjerne ta alt godt til seg!
Med alle disse tanker og betraktninger så gjør jeg et forsøk-her i slik ca alfabetisk rekkefølge, og fortjente bloggroser sendes til:
Nå håper jeg alle tar denne til seg og kjenner at de er verdsatt og sender positive opplevelser med sine betraktninger og fine bilder. Ha en fin dag!

torsdag 18. juni 2009

Bysko og slitne føtter...


Det ble bytur uten Quiltebutikkbesøk noe som er bortimot naturstridig ...

Vi slapp unna med litt regn da vi kom, resten av dagen fikk vi sol men fysjom så kaldt...Derfor var strømpene helt nødvendig..

Vi fikk utført ærend og kom til og med heim att i den samme bilen som da vi dro.. På mystisk vis virka blinklys perfekt etter fjellturen kvelden før.

Det beviser at fjell-lufta har gode egenskaper.. Nærmest helbredende, kanskje kunne det blitt ei vekstnæring i disse finanskrisetider.. Fjellturmedbilendotcom.......

Brostein er vakkert, men ikke udelt positivt i sandaler.. Og sko med litt hæl, ja det er ikke akkurat hverdagskost for mine føtter... det kjentes etter en dag med mye gåing..


Hei så lenge!

Bittelittegrann i alle fall..

Her kommer en liten smakebit fra sommeravslutninga i Quiltelaget..
Utsikten fra den trivelige setra er vakker og storslagen. At vi hadde snøbyger i lufta hadde ingen ting å si, det var godt og varmt inne med høy stemningen


For meg med en aning faginteresse er slitte tømmervegger alltid noe som må foreviges.... Fine farger, mye historie i veggene og sjarmerende aldring.. Alle må vel like en slik fin vegg!
Tenk om vi likte all slags aldring like godt??................Hm............. Sikkert like godt at det er som det er.. Mulig fotoapparat og fotografer med særinteresser helt inn i de utvidede smilerynkene ville kjentes litt innvaderende.....

Et av vertinnens sommerprosjekt, en kjempekoselig rød duk med applikasjon.


Jeg var alt for sent framme med fotoapparatet og har dessverre ikke så mange bilder av alle de fine produktene som ble vist fram under "Sjå og Tållå". Derfor blir dette bare ett lite gløtt. Bokstavelig talt.....Rød pompadour og ett veggoppheng i gladfarger.
Alt for mange som som passerte før jeg fikk summet meg, men de er jo fine de som ble med så klart!!

Reidun sine Baltimoreblokker ble beundret og er så fine. Fargene får ikke rettferdighet her, men jeg kan forsikre at de er utrolig flotte og nydelig sammensatt!! Imponerende!!
Og vi har avtalt å treffes for nye mønster! Ekstra morsomt at hun ble interessert etter visning av mine halvferdige UFOer, fint at slikt også kan være til nytte....
Dette er et AnnKa mønster og Signe har valgt sine egne farger. Nydelig arbeid, vakker maskinquilting og delikat fargevalg!


Til slutt Bodils nydelige veggteppe, vakkert med paljetter og avstemte gode mjuke farger!

tirsdag 16. juni 2009

Fri som fuggeln


I dag tok hundogkattskoene mine meg med på sommeravslutning i Quiltelaget, og følelsen over å kjøre Landrovern sjøl og med musikk på full guffe gav det meg unektelig
Invencible-følelsen.... Jeg kjente meg fri som fuggeln, - jeg er så glad i å kjøre bil, og med gammel musikk som Joan Armatrading, litt Bjørn Afzelius, noe jeg ikke husker men som er bra og Too long to exile med Van Morrison den siste biten. Ipod er jammen fint!
Og det er en annen ting som er enda bedre, formen holdt! Det er superpositivt!!!Da har man jammen mye å være takknemlig for!!!Koselige blomster på trappa som geleidet oss mot innvangen...
En trivelig kveld på et trivelig sted med en kjempegjestfri vertinne! God mat, hyggelige omgivelser og ikke minst mange fine ting på Sjå og Tållå.. Det kommer jeg tilbake til. Nå er det sengetid og jeg har et viktig ærend i morra!

mandag 15. juni 2009

Med beina på gulvet..

Ny dag og nye muligheter.. Og det er slett ikke ubehagelig å sette bare bein på et såpeskurt tregulv. Lunt og godt er det. Vi har flere tregulv her i huset, men dette er behandlet med ren grønnsåpe og er vel ikke akkurat det man kaller et glatt gulv. Saken er nemlig den at det er muligheter for å få flis i bena, og det skjer fra tid til annen..

Da vi flytta inn ville vi pusse opp stua slik litt forsiktig. Vi fjerna et slitent linoleumsgulv som i sin tid sikkert var en stor arbeidsbesparelse.. I ungdoms overmot gjekk jeg inn for naturlig behandling og såg slett ikke mørkt på en og annen skuresekvensen i ny og ne.. Derfor fikk gulvet en behandling som besto av omtrent og slik cirka et sted mellom åtte og ti omganger med grønnsåpe og vann i et blandingsforhold 1:10. De første rundene hadde liten eller ingen synlige forandringer. Det hadde vel ikke de siste heller mens det pågikk..
Da var jo bare gulvet mørkt og vått.

Men da vi kom ned dagen etter de siste rundene, ja da var det bokstavelig talt grønt!! Siden det var et 50 tallsgulv med smale granbord var ikke tapet sååå stort. Isj pysj.. vi får ha det slik inntil videre, og la derfor over gråpapir og fikk fullført malearbeid, utflytting av vinduer og listing.

Men tenk; da vi tok av papiret hadde gulvet fått en fin lys, sølvaktig farge og ble slett ikke så verst! Men det beste er at det er best å gå på. Mye bedre enn lakk og olje..

Alt har som kjent en ende, mulihetene for at det kan bli malt eller lakket er tilstede, jeg innrømmer det svært motvillig, men det er faktisk litt jobb å holde det rent og fint....

Ha en fin dag!

p.s. men at denne metoden er bra, det kommer jeg aldri til komme bort fra.. husk bare å bruke riktig såpe! d.s

lørdag 13. juni 2009

Jeg tar utfordringen..

Jeg er muligens en dag for sent ute.....men jeg blir med på Meretes utfordring Nordiske føtter...


Det vil derfor bli en uke med fotbilder herifra.. Jeg har mye annet å melde også, men tiden strekker dessverre ikke helt til.. For å si det som det er så er det himla travelt! Må jo hvile litt innimellom også!!


Dagens bilde, som ikke er dagens, er tatt i forbindelse med at jeg ikke skjønte hvordan jeg hadde stilt inn kameraet.. Alt ble på en måte bare tull og frustrasjon..

Omsider fant jeg ut at jeg hadde kommet borti en bitteliten ubetydelig knapp som har ett eller annet med objektivet å gjøre,
og som ikke er ubetydelig selfølgelig.. Er det ikke typisk!
Hva og hvorfor husker jeg ikke, men det som er sikkert er at alle bildene ble en smule diffuse.... og nei, det var ikke tilsiktet eller et kunstnerisk valg.. Til slutt ble det litt mindre tåkete..alt.. Men muligens det er litt kunstnerisk tross alt?


Jeg innrømmer at Sjefen har hatt en del betenkeligheter og har stilt mine vurderingsevner i tvil, ikke fordi jeg hat tatt bilder av bena mine, det skjedde litt ukontrollert og var i for seg enkelt å forklare. Det som er vanskeligere å forsvare er hvorfor alle de diffuse bildene fortsatt befinner seg i bildelageret.....Det som skjedde i mellomtiden, eller kan jeg kalle det i prossessen, kommer jeg ikke til å si noe særlig om. Sannsynligvis best slik....

Hei så lenge!
Posted by Picasa

tirsdag 9. juni 2009

En liten stemningsrapport fra en mandagskveld..


En vakker regnbue, ja faktisk to, åpenbarte seg på himmelen i går kveld da jeg skulle ut og henge opp en klesvask. Det var et nydelig lys som jeg ikke greidde å fange helt, men jeg forsikrer dere om at det var et magisk øyeblikk. Klesvasken ble med inn att, og fotoapparatet ut - for en liten jakt på lys og farger...Siden regnbuen endte i fjellet og letingen etter gullkrukka innebar en heftig fjelltur, ble blomster i hagen fangsten i skattejakten..

I min verden er det glede i mange omganger. Aller først når hagesesongen begynner, da er spenningen er stor over hvem som kommer igjen i år, og som sprer glede og optimisme ved å sprette fram i fri dressur både der de har plass og der de ikke har..Mer glede når de senere kommer i gang og blad og knopper åpenbarer de mest perfekte kunstverk.


I de mest fantastiske former og farger...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...