torsdag 27. august 2009

LeKa Quilt's Giveaway

Sjekk denne Gibort'n da !!

Og du kan vinne en av disse fine pungene som hun har sydd!! Ikke verst! Trekking nienede september.Det er også mulig å foreslå ønsket farge om du vinner....


Da er det bare å håpe at man blir en av du lykkelige vinnerne...!!

mandag 24. august 2009

Bokanbefaling: Elly Sienkiewicz

For den som ønsker seg tips og gode forklaringer på ulike applikasjonsteknikker er denne boken et godt valg...
Denne boken vil jeg anbefale for håndapplikasjon ( bl.a Needleturn ). Den har tydelige forklaringer med gode beskrivende tegninger. Og ikke minst mange ulike metoder / teknikker!! Jeg har sydd een del før, men fant mange gode tips og ikke minst nye og enklere måter å gjøre ting på. Jeg har mange av Elly Sienkiewicz sine tidligere bøker, men denne har bedre forklaringer.

Boken er på engelsk, men de gode detaljerte tegningene gjør at alle kan ha glede av den.


Her er et lite eksempel som viser tydelig og grei forklaring på hvordan man syr et utvendig hjørne. De andre forklaringene er like fine. Den tar også med "nye" hjelpemidler som lim og flere måte å bruke frysepapir på. Hele prosessen ved overføring av mønster fra bok til stoff er med og det er gode forklaringer på sting, metoder for å lage knopper, rysjeblomster og så klart vanlige "flate" applikasjonsbiter. Og mye, mye mer..Den har også med en del mønster, de fleste i Baltimore Style. Mønstrene er 7"x7" i boken ( dvs ca 8 1/2" x 8 1/2" ferdig inkl sømrom)Mønstrene i denne er mindre enn i hennes tidligere bøker, noe som ofte er en fordel, men kan med gjerne forstørres og prosentene er oppgitt slik:For å forstørre til
10" ferdig blokk forstørr 129% ( 9" mønsterområdet )
12" ferdig blokk forstørr 165% ( 11 1/2 mønster.... )
13" ferdig blokk forstørr 179 % ( 12 1/2 mønster....)
Boken er oppbygd som et kurs med seks blokker over seks leksjoner for til slutt ende opp med en Album Quilt. Det er enda flere mønster enn disse seks, og i tillegg er det en del fine mønster til borden. Men det er også mulig å bare "hoppe" i boken for å finne tips og råd etter behov.

Den inneholder også mange hyggelige, overkommelige småprosjekt som forklær og puter. Jeg kan anbefale denne på det varmeste for de som ønsker en innføring i applikasjonsteknikker og kanskje litt mer kunnskap om Baltimore.

Oversikt over alle hennes bøker og dvd'er finner du på dette nettstedet: http://www.ellysienkiewicz.com/

Her er det oversikt over hennes Quilteverden og alle hennes bøker. En av hennes aller første har allerede fått status som samleobjekt og er omtrent umulig å få tak i, slik som boken over symbolikken i Baltimoreteppene; Spoken Without Words. Den kan kjøpes som brukt for eksempel via Amazon.com, men prisen er ofte kjempehøy!!
Besøk siden og les mer om et menneske med stort engasjement!!Applikasjonsteknikkene kan selfølgelig brukes til all håndsøm!!

Sommeropplevelser 2..


Sommeren har på en måte gått som et eneste stort selskap, vi har feira tilsammen 310 år... på slik omtrent fem personer.... Den ene to ganger... I tillegg har det også vært et sølvbryllup, en kortvisitt i et diamantbryllup,en vennemiddag med påfølgende guiding og Operalunsj dagen derpå - og til og med litt andre begivenheter!
Et søskenbarntreff og en 75årsdag nå på slutten måtte gå ut, og er ikke med i antall feirede år, - men formen holdt jammen lenge uansett hvordan man ser det!
Det ble noen kilometer med bil, både nordover og sørover. Så oppsummeringen må bli slik; mye kjøring, mange ferjer, masse trivelige folk, mye god mat og masse kaker! Bildekavalkaden er nordfra og opplevelsene har vært mange og varierte. Alt fra Petter Dass til høye bruspenn.

En svak start på Winter Garden viser jeg her. Har fått laget en del skråbånd eller stilker, og måtte ty til noen egne stoff siden de jeg fikk tilsendt er for små å skjære på skrå. Jeg syns det forenkler arbeidet betraktelig når de er skråskjært. Det går raskt med store biter og jeg ser frem til å fortsette.


Disse to er ferdige til å syes sammen med rammestoff, men inntil videre har symaskina hatt sommerferie... Men det kommer, det kommer..
Etter en del om og men fikk jeg de siste pakkene på dette prosjektet. Jeg innrømmer at jeg ble litt betenkt da jeg fikk rammestoffene for ca en og en halv måned siden, OG fortsatt manglet to og tre... Etter litt mail fram og tilbake kom de to siste blokkene;- nr to og tre.
Mine bange anelser om at de hadde blitt glemt eller at de hadde kommet vekk på et eller annet tidspunkt var altså ubegrunnet.... MEN, jeg tror ikke de hadde kommet om jeg ikke hadde sagt i fra..... Moralen er at ting løser seg - på et eller annet vis...


Og så er høstkveldene over oss igjen. Så snart kalenderen bytta til august, kom duggen som varer til langt ut på dagen.. Og kveldene er mørkere. Det er tid for lys, vin og krimbøker...

tirsdag 18. august 2009

Opplevelser ....del 1


En av mange hyggelige opplevelser i sommer var et tilfeldig møte med en Quiltebutikkeier, vel helt tilfeldig kan det vel ikke kalles når jeg visste at det var en Quiltebutikk i løypa, men litt tilfeldig var det likevel siden det var etter stengetid og vi fikk et kjempetrivelig møte med ELLEN og hennes datter i Sømna.
Skiltet var nemlig ute og åpningstiden var over. Jeg ropte forsiktig inn i butikken: "er det åpent eller stengt??" , og fikk til svar at det er stengt, men bare kom inn.... Jeg ble noe forvirret, men gleden var så klart ikke til å skjule...


Med et så fint velkomstskilt er det ikke tvil om at butikken tilhører en ekte Quiltehjertedame.. En av hennes spesialiteter er selvfargede stoff. Noen av dem er brukt i et kommende Quiltemagasin.

Det ble ikke med noen av dem siden jeg som vanlig er i ubestemt tilstand når det gjelder farger og hvilke farger jeg liker best. Jeg liker jo alle!!! Men til neste gang skal jeg ha det litt mer klart.. Tror jeg..


Det "måtte" bli med noen stoff og litt småtteri hjem, skulle bare mangle. Ikke noe som slår en handel med mennesker som gir noe av seg selv, der latter og prat er den viktigste ingrediensen..Og her er LINKEN til nettbutikken....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...