mandag 24. august 2009

Bokanbefaling: Elly Sienkiewicz

For den som ønsker seg tips og gode forklaringer på ulike applikasjonsteknikker er denne boken et godt valg...
Denne boken vil jeg anbefale for håndapplikasjon ( bl.a Needleturn ). Den har tydelige forklaringer med gode beskrivende tegninger. Og ikke minst mange ulike metoder / teknikker!! Jeg har sydd een del før, men fant mange gode tips og ikke minst nye og enklere måter å gjøre ting på. Jeg har mange av Elly Sienkiewicz sine tidligere bøker, men denne har bedre forklaringer.

Boken er på engelsk, men de gode detaljerte tegningene gjør at alle kan ha glede av den.


Her er et lite eksempel som viser tydelig og grei forklaring på hvordan man syr et utvendig hjørne. De andre forklaringene er like fine. Den tar også med "nye" hjelpemidler som lim og flere måte å bruke frysepapir på. Hele prosessen ved overføring av mønster fra bok til stoff er med og det er gode forklaringer på sting, metoder for å lage knopper, rysjeblomster og så klart vanlige "flate" applikasjonsbiter. Og mye, mye mer..Den har også med en del mønster, de fleste i Baltimore Style. Mønstrene er 7"x7" i boken ( dvs ca 8 1/2" x 8 1/2" ferdig inkl sømrom)Mønstrene i denne er mindre enn i hennes tidligere bøker, noe som ofte er en fordel, men kan med gjerne forstørres og prosentene er oppgitt slik:For å forstørre til
10" ferdig blokk forstørr 129% ( 9" mønsterområdet )
12" ferdig blokk forstørr 165% ( 11 1/2 mønster.... )
13" ferdig blokk forstørr 179 % ( 12 1/2 mønster....)
Boken er oppbygd som et kurs med seks blokker over seks leksjoner for til slutt ende opp med en Album Quilt. Det er enda flere mønster enn disse seks, og i tillegg er det en del fine mønster til borden. Men det er også mulig å bare "hoppe" i boken for å finne tips og råd etter behov.

Den inneholder også mange hyggelige, overkommelige småprosjekt som forklær og puter. Jeg kan anbefale denne på det varmeste for de som ønsker en innføring i applikasjonsteknikker og kanskje litt mer kunnskap om Baltimore.

Oversikt over alle hennes bøker og dvd'er finner du på dette nettstedet: http://www.ellysienkiewicz.com/

Her er det oversikt over hennes Quilteverden og alle hennes bøker. En av hennes aller første har allerede fått status som samleobjekt og er omtrent umulig å få tak i, slik som boken over symbolikken i Baltimoreteppene; Spoken Without Words. Den kan kjøpes som brukt for eksempel via Amazon.com, men prisen er ofte kjempehøy!!
Besøk siden og les mer om et menneske med stort engasjement!!Applikasjonsteknikkene kan selfølgelig brukes til all håndsøm!!

2 kommentarer:

LeKaQuilt sa...

Heia, Jeg har noe av hennes bøker og slik du beskriver denne så MÅ jeg jo bare ha den også :o) Du kunne solgt frysebokser på Grønland og solarium i Afrika LOL og ert ert ........ Har du tegnet deg opp på min Giveaway ??? Hadde vært koseligt å se deg der .....

Hege LH sa...

Hei! Bruker fremdeles teknikkene som jeg lærte på kurs med Elly Sienkiewicz (i 1995), så hun er gull verdt. :-) Ønsker deg en fin høst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...