søndag 1. november 2009

Skrivetørke


Egentlig er det helt merkelig. Jeg har en hel masse innlegg i hodet, men når jeg kommer i kontakt med bloggen så vips, er alt helt borte!


Det er kanskje like bra, jeg har hatt noen dager med "tåkehode" og det betyr dårlig tilgang til den delen i hjernen som lagrer ord. På begge målføre. Det er ikke noe bedre med andre språk heller. Ikke fordi jeg kan så mange språk altså, men det hadde jo vært en hyggelig bieffekt om ME'n virket slik at når hukommelsetapet setter inn, så kunne jeg slått til med noe jeg ikke kan for eksempel. Som å snakke flytende fransk, italiensk, engelsk eller what ever..Tåkehjernen er en av de morsomme bieffektene. Jeg sier morsom, selv om det kan diskuteres hvor morsomt det er når det jeg sier kommer ut helt motsatt av det jeg tenkte. Kaldt blir varmt for eksempel. Eller som i går da sursøt saus ble til sutsør saus. Som regel kjenner jeg at det kommer ut feil, men slett ikke alltid. Ansiktsutrykk kan selfølgelig være en pekepinne. Bokstavene er stort sett riktige, de kommer bare i litt feil rekkefølge... Men da er det ekstra godt å bli behandlet med milde øyne, eller skal jeg si milde ører.
Innimellom tåka, eller skal jeg heller si under oppholdsperiodene, har det vært mye morsomt som har skjedd. Vi har hatt en fabelaktiv opplevelse sammen med vår utvida familie. Siden det er snakk om bieffekter her, -svigerfamilien til husets Sønn, er en veldig hyggelig bieffekt. Vi ble invitert med på hytta! En skikkelig "fra fjord og fjære til fjell og dyp en dal"- opplevelse, bare i motsatt rekkefølge. Og med kortreist krabbe og reker, så kortreist at den kunne i prinsippet gått sjøl til bords, ble det en kjempekveld! Perfekt for oss som syns sjømat i godt selskap, sjøluft, tang og tare er selve eventyret!


Quiltemøte var også et hyggelig påfyll, for ikke å snakke om bydamehelga mi. Jeg har vel kanskje bare meg selv å takke for det som kom etterpå, ettersom jeg gjekk ME-berserk på shopping. Shopping som terapi er sterkt undervurdert. Men må vel innrømme at terapieffekten hadde relativ kort varighet, det ble en hel del timer på hotellrommet i freden og roen også... hvor jeg fikk tenke over mine kjøp, - og mine gode hensikter med lavt forbruk..Jeg har også brukt masse tid på å sjekke nettsider og blogger som skriver om det nye viruset XMRV. Det er mange som følger med, internett gjør at forskning og nyheter blir tilgjengelig, og det er lett å finne you tube innslag, artikler og foredrag, noen også oversatt til norsk. Norske medier er i løypa med informasjon like over helga, og jeg er veldig spent på hva de velger å sette fokus på.

Hittil har det vært en rungende stillhet fra våre hjemlige Helsemyndigheter. De har uttalt at de finner viruset interessant, de burde funnet det bekymringsfullt. Jeg finner reaksjonen betenkelig. Amerikanske myndigheter har nå satt ned en arbeidsgruppe for å håndtere blodprodukter på en sikker måte, og de har uttalt at de tar dette alvorlig. Med andre ord hvordan forholde seg til tilgjengelig blod og fremtidig blodgivning. Dette er vel egentlig litt tvilsomme nyheter, men det er tross alt bedre enn stillhet. Tross alt. Jeg leser fortsatt MariasMetode (klikk på linkene) og hos Lothiane, Tante Grønn og Petterblogg. Og hos mange andre.. Det er også lagt ut videoer og oversettelser fra den to dagers CFSAC konferansen i Washington, som også ble direkte overført, og i mine øyne er det håp langt der fremme....


Ja, ja.. til å ha skrivetørke ble vel dette i lengste laget.. Det å fatte seg i korthet er vel kanskje ikke helt meg...tross alt...

6 kommentarer:

Vibekes lille grønne sa...

Jeg kjenner igjen dette med "tåkehode", du beskriver det veldig godt! Rart det at vanlige ord kan bli borte og utilgjengelige. Jeg forholder meg avventende ift det nye viruset og hvilken betydning det eventuelt vil få.Det var et innslag om det på Puls på Nrk1 i kveld forresten. Ha en fin kveld! :)

2ne sa...

Har også kjennskap til dette "tåkehodet" og språket som bare kommer ut rart.... Sliter med fibromyalgi så det hører vel med der også. Koselig innlegg. Ha en fin kveld ;-)

Tingelingeling sa...

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! ;-)
Det er spennende tider nå, det kan se ut som om flere gåter blir løst på sikt!

Kort og Søm sa...

Hei,
hvis du har ork anbefaler jeg å prøve Rammelim, veldig morro! :o)
Jeg har mange ideer i hodet med rammelim, men ikke nok timer i døgnet til alt jeg vil gjøre...

God helg,
Fredrikke :o)

Alva sa...

Hei Tingeling.

Så fine bilder du har på bloggen din!
Fin blogg:-)

Geir ja han er en trivelig fyr. Da vet du sikkert hvem Tafjord og Førde gutta er også?

Hmm...
Ja, nå er det tid for fred og ro.
Fine harmoniske øyeblikk i heimen.

Mange hilsner fra Alva

Hege LH sa...

Hei! :-)
Bildene dine er så fint satt sammen... har du brukt et eget bildeprogram?

Jeg er fremdeles opptatt med oppussing og maling av kjøkken, og får slett ikke sydd noe. ;-)

Ønsker deg ei god adventstid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...