torsdag 21. april 2011

Påskemysteriet er løst!

Aller først vil jeg ønske dere alle er riktig fin påske!

Håper alle finner ro, fred og får gode dager til tross for manglende skiføre. Det er fortsatt mulig å finne en snøflekk, og skulle det by på problemer, ja da er det bare å ta kontakt. Jeg vet hvor det finnes snø. Ja, ikke akkurat i rundt huset altså, der er det vår, takk og lov...

Det er mange som har faste tradisjoner i påsken, på fjellet eller ved sjøen. Vår tradisjon har blitt at vi ikke har noen faste steder eller tradisjoner, men vi prøver å få til noen fine dager uansett hvordan og hvor.
Det som er sikkert er at alt fungerer fint, bare man har det bra. Aller best er det når vi har besøk, men like fint er det å vite at mine har det bra der de er! Ei god påske for meg er like gjerne hjemmepåske. Som i år.

Så til påskemysteriet
Påskekyllingen over ble kjøpt under en bypåske i København for omtrent femten år siden, og har siden sørget for den optimale påskestemningen i heimen. Selvsagt sammen med familie og gode venner, - det er hovedforutsetningen for fine dager.

Like etter at jeg ble satt ut av spill var det av praktiske og ryddetekniske årsaker kun opptrekkskyllingen som representerte påskepynt i heimen.

Denne opptrekkbare dingsen ( kan jeg si det?) har hoppet og hakket ustoppelig hver påske siden da - helt til den forsvant i fra jordens overflate for fire år siden. Slik cirka.

Den var helt umulig å finne igjen i påskepynten som består av en del litt ubestemmelige kyllinger laget av Studenten i ung alder( og muligens meg), noen fjør og en del malte egg av tre. Kyllingen var søkk vekk. Vi har lett på både logiske og ulogiske sted. Borte var den, det var like før jeg planla en ny bypåske i København...
Det er forresten ingen dårlig idé uansett.

Etter at vi har fått hjelp til renholdet i heimen ( du verden kor nydelig ) så blir det igjen litt overskudd til pynting. Derfor tok jeg i år like godt fram påskepynteskene ( to skisko-esker). Etter å blåst av støvet og sortert ut søplete og tvilsomme fjær og ødelagte kjøpeting, kom jeg etterhvert til botn av eska. Det som åpenbarte seg fikk meg til å miste både munn og mæle!

- Der var'n jammen!  Med opptrekksnøkkel og alt!

Og jeg ble hoppende glad! Så da hoppet både jeg og kyllingen. Jeg hakker ikke.

Men hvor den har vært ? Si det?
Kanskje den rett og slett har vært ute på andre oppdrag. På leting etter påskemorgen, haren eller hva som helst? Hva vet jeg? Uansett,så er det fint at den dukket opp igjen.

Aller helst har den vært i skisko-eska hele tia Ettersom pynteenergien ikke har vært på topp, ja så har nok heller ikke lete-energien vært på full fokus.
Gleden er stor, den er på plass på bordet og vi trekker den opp hver dag.... Som vanlig. Tradisjonen tro.
I tillegg har de assorterte kyllingene også fått lov til å komme frem i år... Det er rart med det, den gamle påskepynten har mest verdi tross alt!


Ha ei riktig god, glad påske akkurat der du er! 

10 kommentarer:

Malin* sa...

oii, så fin kylling! Skjønner godt at det ikke ble ordentlig påske uten den, ja :)

Tingelingeling sa...

Vi greier oss, men mangler jo hovedpersonene da! Derfor satser jeg på en tur om ikke alt for lenge?? Men det er litt fint å bare være rolig også, det var litt nødvendig, særlig etter en heldag på IKEA!! Det var jammen heftig..

Huset i midten sa...

Godt påskemysteriet fikk en lykkelig slutt! Deilig med slapp av-påske hjemme, ingen grunn til å jage av gårde når det er vår allerede!

May Britt sa...

En sånn opptrekker kylling hadde jeg når jeg var lita jente, og jeg vet at den har fulgt meg i alle år, men nå er det borte. Håper den dukker opp igjen en eller annen gang.

Vibekes lille grønne sa...

Åå, akkurat sånn kylling hadde vi da ungene var små. Den har forsvunnet for lenge siden, men nå ble jeg nostalgisk.

Kanskje kyllingen var borte for å bringe desto mer glede når den endelig dukket opp igjen! :)

Påsketradisjonene her er omtrent som hos dere - løselige. Påskepynten står godt på loftet her i år, men jeg har gule tulipaner. Må spare på kreftene vet du ;) Fortsatt god påske! Klem :)

Anne sa...

Så fint at du fant den! Den er skikkelig fin... god påske!

AnneH sa...

Nå har jeg kost meg med påskemysteriet ditt. Så bra at kyllingen fant ut at det ville bli "synlig" igjen. Jeg forbinder sånne leker med en grønn frosk i metall jeg hadde, som hoppet bortover.
Kos deg med hva du nå enn skal gjøre i påska!

Klarafina sa...

Så fint at kyllingen kom hjem igjen....han er veldig søt!
God Påske!

Bente sa...

Jammen bra den dukka opp igjen.
Tenk all den leitinga, og kansje han låg i skoeska heile tida og ikkje sa eit pip :-)

Ynskjer deg ei fortsatt fin påske.

karna sa...

Alt som ikke er stjålet kommer fram igjen, og jeg er nå sikker på at jeg har hjelper i huset flytter og ordner. Riktig god påske ønskes deg og dine, og tusen takk for koselige kommentarer, klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...