fredag 11. januar 2013

Ikke blått, men mørkt og lyst.

Det ble ikke et blått innlegg denne gangen. Det ble mørkere. Men mørketid har sine klare lyspunkt. 

 Vedfyring på soverommet er ett av dem. Det er trivelig å høre knitringa i ovn, og det er trivelig å se lysspillet i rommet i sene vinterkvelder. 
At syrommet også blir godt og varmt er heller ikke feil. 

 Men det er varmere i glohaugen, sa Askeladden.... 

 Jeg har modifisert to nydelige heklegardiner slik at de passer inni vinduskarmen på vårt midlertidige soverom. Det var fort gjort når jeg omsider skjønte hvordan jeg kunne ordne det. Det er som regel sånn. Selv om man ikke skal undervurdere tenkepausene. Jeg syntes de ble kjempefine. Nå mangler en kappe i overkant. De stemmer ikke helt med rutene i vinduene, men pyttsann! Det er ei venninne som er en racer med heklekroken som har hekla. Jeg har et par til, de er lengre. De passer i vinduene i første etasje ;) Disse hekla hun først, og så ble de for små, men hun tok jammen meg å lagde ett sett til! Ennj det!  Nå vurderer jeg å prøve meg på en sjøl, så jeg må nok be pent om å låne tilbake mønstret... ( Sist sa hun at det var bedre at hun hekla, slik at de ble ferdige. Sant nok. Men jeg har altså planer om å prøve sjøl nå da. ) 

Ja, og så har jeg starta på noe nytt. Jeg VET at jeg har en del som ikke er ferdig, men dette er året for å ta grep i en del UFO-er, så bare slapp av. Det kommer, det kommer. Jeg har fått så fine syomgivelser at det er en fryd. Syrommet mitt har falt på plass, og jeg fikk til og med sydd slike AnneKa-stjerner som alle sydde før jul! Og ei veske ble ferdig. Burde kanskje vist dem? 
Javel da, her kommer de; 
 Veske etter AnneKa mønster. Jeg har lagd lomme av jordbærfeltet. 
 Her er det førjulskveld med tv på data'n og stjerneproduksjon. Formen holdt som vanlig ikke til ønsket antall, men noen fikk i det minste stjerner til jul.... Ingen av de under er ferdig quilta. Det måtte flere kvelder til. Og så kom jula. 

Som vanlig er det å finne stoff litt problematisk (jada, til tross for innholdrikt lager, - forresten hvem er det som lager ting av isolasjonslaget i huset sitt?)  Med gode forsett om å bruke fra lagret, innsåg jeg at jeg manglet julete stoff. Så etter at jeg sydde ferdig disse, ble det en tur til Husfliden på Oppdal. Så nå har jeg altså litt til neste gang.... 
Ja, på alle vone, som vi sier her.

Denne ble litt Mitsubishiaktig etter min smak, men med en smijernlysestake på toppen har den kommet seg vel gjennom jula. Tross alt. 

Jeg er nå i full gang med å vaske de som ikke er vasket fra før. 30 graders silkevask med Milo gjør underverker! De blir fine og forhåpentligvis er apretur og elendighet litt redusert. 

Mitt utlovede blå innlegg må nok vente. Jeg hadde null blå bilder. Dere skal derimot få et rødt hjerte, med tekst om kjærlighet. 

Kjærligheten utholder alt, 
tror alt, 
håper alt, 
utholder alt. 

Hei så lenge! Vi snakkes! 

1 kommentar:

AnneH sa...

Så flotte bilder og fortelling om alt du har fått til. Ønsker deg lykke til med heklingen, det blir nok fint, og hekletøy er et kosleig håndarbeide å ha mellom hendene som en avveksling til symaskinen! (Håper du iallefall får med deg den Blå Timen :) )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...