onsdag 23. september 2009

Tempus fugit


Gamle klokkers tekst TEMPUS FUGIT oversettes gjerne med "tiden flyr". Men nå syns jeg den direkte oversettelsen; "tiden flykter", stemmer best. Jeg aner ikke hvor den har blitt av..


Etter vår siste bursdagsekspedisjon har det blitt dårlig med både blogglesing og skriving. Ikke fordi det ikke er noe å lese om og heller ikke fordi det ikke har vært noe å skrive om, det er heller ikke slik at det ikke har hendt no,- men jeg fikk en bloggesperre..


Jeg har vært i et modus der jeg lurte på om jeg skulle fortsette i det hele tatt.I mens har tiden gått.Jeg har tenkt på dette tidligere, men da fant jeg så mange plussfaktorer at jeg overvant tvilen. Det finnes ingen tvil om at jeg har hatt stort utbytte av dette. På mange måter.Jeg har fått koselige tilbakemeldinger fra de av mine venner og familie som jeg ikke treffer så ofte, og mange er faste lesere som jeg setter stor pris på, og som innimellom har litt "vennekontakt" med meg til tross for store geografiske avstander. Det kjennes bare fint. Altså en plussfaktor.Så er det de jeg har blitt kjent med nettopp på grunn av bloggen. Jeg har blitt kjent med mange hyggelige mennesker som jeg aldri ville truffet ellers. Både nordiske, europeiske, amerikanske og de fra mer fjerne himmelstrøk. Jeg lar meg stadig forundre over hvor mange som er Quilteinteressert. Og hvor mange som legger igjen små kommentarer. Nå er det ikke slik at jeg forventer kommentarer, nei da! Men det er alltid fint å få. Også på sms, mail og når vi møtes.I tillegg har jeg lært en masse. Jeg har lært mer data, - jeg har funnet mange gode syløsninger på andres blogger og jeg har funnet ut litt mer om hvordan verdensveven fungerer. Jeg lurer fortsatt på mange ting, bevares. Noe kan jeg finne i flotte blogger med forklaringer, tips og bilder. Enkelte er rene oppslagsverk. Ja, det er mulig å finne informasjon om nesten alt!Og etter som tiden fløy, har jeg fylt noe av denne tiden med morsommer oppdagelser på verdensveven. Og lest aviser. Masse aviser. Blant annet.


De dårlige sidene er sikkert mange, det er en passiv aktivitet og flere har vært utsatt for ekle kommentarer. Jeg har ikke hatt det på min blogg, men jeg skjønner godt problemet. Men det må en kanskje regne med når man publiserer på verdensveven... Uhøflighet forsvinner jo ikke slik helt av seg selv.


Dette med tiden får meg til å tenke på noe helt annet..Ei jeg kjenner tok en lengre utdanning i godt voksen alder. Hun ble konfrontert med ;"orker du dette nå som du er såpass gammel?" Underforstått at det ble ikke så mange år i denne jobben som hun kunne ha fått om hun hadde vært yngre.. For henne spilte det ingen rolle, og hennes svar var; "Om jeg nå gjør dette i fire år, eller om jeg ikke gjør det så går tiden uansett. Om fire år er jeg fortsatt meg med eller uten denne erfaringen. Hvorfor skal ikke jeg gjøre dette som samtidig som tiden går.. "Det er faktisk mulig. Å gjøre noe mens tiden går. Uansett og for alle. I alle situasjoner. Kunsten er å finne noe du virkelig har lyst til. Da er alt mulig!Når jeg setter det opp på denne måten ser det ut som om det er mest positivt. Igjen. Og det blir flere innlegg fra meg.. Samtidig som tiden flykter.Tempus fugit.. og.... Carpe Diem

5 kommentarer:

mreteveian sa...

Vi har alle bloggpauser, og noen ganger er det livet som banker på, andre ganger er det fordi en må stoppe opp og revurdere sitt eget bloggerliv. Jeg takker for at jeg står på blogglista di og er glad for at du bestemte deg for å være en blogger en stund til!

Sølvi's blog sa...

Bloggesperre - sysperre etc - kjenner godt til det. Savner deg her og håper du er tilbake snart.
Klem fra Sølvi

Anne sa...

Her var det mye til ettertanke. Kan følge deg i mye av det... som det å bruke tiden til noe godt når den er der / mens den går. Kanskje vi skulle tenke mer som afrikanerne - jeg hørte en gang at for dem er "tiden går" et ukjent begrep. De sier at tiden KOMMER....

Hege LH sa...

Hei! Jeg har alltid lyst til å sy MER, men fordi tiden flyr, blir det fort lange "pauser". Som nå. Men det føles alltid meningsfullt å sy, og jeg trives med kreativiteten (og problemløsningen) rundt det å sy. Og det er koselig å blogge, og dele noe av det jeg gjør med noen som skjønner det...

Nå i høst er jeg virkelig inspirert... igjen. Jeg håper at du også blogger videre. :-)

LeKaQuilt sa...

Jeg har SAVNET deg! Har tittet på bloggen din og lurt på hvor du var.....er nå GLAD for at du er her, jeg ! Du er jo en av mine bloggvenner, en som har fått BETYDNING for meg :o) Derfor er jeg ekstra glad for at du "for deg selv" har bestemt å fortsette, også er jeg glad på mine egene veier. At jeg fremdeles kan ta turen innom deg :o))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...