tirsdag 26. januar 2010

Jeg bare undres.....

Det slår meg at ekstremværet som  herjer den nordlige landsdelen heter Ask. Det er da jammen meg et mannsnavn. Den siste, for omtrent fire år siden,- som gjorde mye ugang og etterarbeid, het Narve.

Tidligere registrerte jeg at slike voldsomme naturopplevelser med mye ødeleggelse bare hadde kvinnenavn... som Gudrun, Vera og Tuva.. Vi fikk på en måte inntrykk av at det var  kvinnestormene som virkelig lagde ødeleggelser. Jeg kan bare nevne Katarina.

Jeg lurer på hvorfor kvinner ble innblandet i det hele tatt... siden selve Stormen er et mannsnavn.. Men nå har faktisk flere mannsstormer kommet inn over oss.
Kan dette bety at kvinner nå blir sett på som mer fredelig.......????

Neppe. Og nå har jeg funnet en forklaring. Hos met.no. De setter opp navn på forhånd og så får uværet det navnet som står på lista..

Merkelig .. Sjekk ut om ditt navn er i faresonen for å bli assosiert med store ødeleggelser og uvær her...
Navningen skjer alfabetisk, siden denne nå heter Ask, er B neste bokstav ut. Om det som avgjør om det blir mann eller kvinnenavn er om den siste på B var et kvinne eller et mannsnavn. Var det et kvinnenavn, ja da blir det et mannsnavn neste. Eller omvendt.

Jeg sitter fortsatt med en del spørsmål og undrer meg egentlig litt om dette skaper omdømmeprobler for noen? Inntil videre er jeg ikke assosiert med raserte områder og storm i kasta...
Tror jeg.
Ha en fin dag. Innendørs. Med eller uten vind.

5 kommentarer:

LeKaQuilt sa...

hmmm.....skal jeg være glad eller lei meg for at jeg ikke fant noen Lena på listen ? Ikke at jeg liker å ødelegge ting, blir lei meg når det skjer - men, det kan virke som om samboeren kommer hjem av og til bare for å reparere ett og annet som jeg har klart å rasert....... Og jeg som egentlig er veldig forsiktig med ting.......
Det er kanskje like greit at ingen storm har mitt navn. Kjipt å få hovedoppslag på nyhetene: Lena har herjet hele Nord Norge.....Og litt av vestlandet. Nei, takke meg til litt roligere forhold ;o)

Vibekes lille grønne sa...

Takk for kommentar på bloggen min! :)

Jeg er egentlig litt positivt overrasket over at de gir stormer mannsnavn også, fikk en stund inntrykk av at det bare var kvinnenavn, spesielt i USA. Men,det er jo stort sett ikke kvinner som starter kriger og bråk rundt om, så kanskje alle stormer burde hatt mannsnavn egentlig? Uansett, ha en fortsatt god dag! :)

Randi sa...

Interessant innlegg! :-)) Synd at navnelisten på kommende uvær ikke er offentlig, KOS DEG I VINDEN! :-)

Anonym sa...

Heeei ! Håper det er ei stund til at JEG får skylda for raseringene. Jeg prøver jo å være så harmløs som jeg bare KAN, jeg !

Fortsatt god helg til deg :-)

Anonym sa...

Hei
Jeg har en utfordring til deg inne på bloggen min her:
http://alvainsvingen.wordpress.com/2010/02/05/hva-er-dine-tre-beste-energiøkonomiseringstips/
Jeg håper du synes det er greit, og at du blir med. Jeg er så spent på hva dere alle sammen forteller (alltid ivrig på å lære mer).
Jeg sender denne meldingen til alle jeg har utfordret, for husk: Det er helt ok å ha et energiøkonomiseringsprinsipp som sier at man ikke blir med på på utfordringer . Humre.
Klem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...