Gå til hovedinnhold

Bildebevis 3

Dette ble påbegynt i varmen, vi har nemlig hatt en pause med sol og varme sammen med Studenten og Prinsessa. Å ha med dem var en del av bursdagsgaven min, og for en hel del uker siden fikk vi gjennomført turen til det udefinerbare Sydenlandet. Nærmere bestemt Spania. De er kjempefine å ha med på tur, og selv om været ikke var helt optimalt den uka de var sammen med oss, hadde vi det kjempehyggelig.

Ikke minst da de tok oss med på biltur. Morsomt å se noen annet enn bare typiske turiststeder. Og turister.


En eller annen, muligens flere, har nemlig sørget for at det ikke er like hyggelig å være norsk i Syden, noe Prinsessa til slutt løste ved å si at vi kom i fra Finland. Uten å være særlig stødig i finsk, ja regelrett uten innsikt i det finske språk, innså vi fort at det var en risikosport å lyve på seg statsborgerskap. Det er som regel det. Etter mange år med turisme for solhungrige nordboere, er det nemlig ikke grenser for hvilke nordiske språk spanjolene etterhvert gjør seg forstått på.

Vi kan; EI SAA PEITTÄÄ ( må ikke tildekkes) men det var så lite anvendelig. Er litt usikker på om det er bedre å være finsk enn norsk, svensk er visst omtrent like ille som norsk,- uansett har vi planer om å bytte statsborgerskap før neste tur. Danskene virker fortsatt litt skikkelige og har ikke ødelagt ryktet i samme grad,  så jeg tror vi går for dansk.

Dette var altså feriearbeidet. Det ble ikke sydd så mye, men det var fint å ha litt å holde på med, særlig den siste uka, da jeg og Sjefen måtte greie oss alene. Det ble et skikkelig vakuum etter at de to dro hjem att til katt, skole og jobb.

Jeg hadde tatt med julehjertene, men ett eller annet gjorde at det ble helt feil å sitte lettkledd under palmene og parasollen med solkrem, sandaler og å sy røde julebroderier...

Heldigvis hadde jeg med blå tråd og denne ferdig påtegnet. Den var en av de tre som ble ferdig på samme dag...
At det gjenstår å sette den inn i en sammenheng, se det er en heeelt annen skål....

Ha det fint så lenge! Vi snakkes!

Kommentarer

jofridsquilt sa…
Nydelig stichery. Blokka i innlegget under var og kjempefin. Ha ei fin helg. Jofrid
Anne sa…
Nydelig Spaniastemning og rapport fra varmere strøk... Jeg lengter etter vår! Og mange vakre sting, både i stitchery og applikasjonsblokken i innlegget under!
Kort og Søm sa…
Det var et veldig fint feriearbeid!
God helg,
kelm Fredrikke
For et nydelig arbeide!
Og for noen flott bilder fra finfin tur som finner :))
Nei makan - det er ikke greit når ryktet har bitt rustent!
Ønsker deg en vidunderlig helg!!
varm klem fra Lokki
Takk for koselig hilsen inne på bloggen min, Tingeling :9 *klemm til deg *
jeg er nesegrus beundrer av det flotte håndarbeidet du older på med og alt det fine du kan å lage, guuuurimalla så flink du er :)

Håper du får en fin ,fin vår uke :)
Beste hilsen fra
Lilljekonvall
Ruth sa…
Hei du og takk for hyggelig kommentar. Du vet, jeg blir jo grenseløst imponert over broderiene dine. Lekkert!

Vi skal til Spania i sommer vi også, men vi skal til helt oppe i nord. Jeg håper det fortsatt er ok å være norsk der oppe. :) Det er ille at noen skal ødelegge så indelig for andre. Jeg blir eitrenes sint av sånt.

Ha en koselig uke.
2ne sa…
Lekkert stitchery.
Har noe til deg inne på bloggen min.

Populære innlegg fra denne bloggen

Om jeg syr?

( Resirkulering av innlegg fra 19.06. 2011. Med noen få justeringer. ) Nei, det blir dårlig med det. Jeg har vært ei uke i Tyrkia sammen med ei god venninne UTEN sysaker - og vet dere  - det gjekk helt fint uten håndarbeid.Tro det eller ei og utrolig nok! Jeg er fortsatt litt i sjokk. Strandpromenaden var utrolig vakker Grønnsaksmarkedet bugnet av varer av alle slag, og av meget god kvalitet. Til tross for at jeg ikke så en eneste diger traktor, tvert i mot mange, veldig mange, små, -slike vi greidde oss med  på 60-70-tallet her hos oss. Til og med to traktorbutikker stappfulle av slike så vi.  Vi hadde ei kjempefin uke i sakte fart. Varmt, fint vær, vi fikk sola oss,handla, slappet av, spist godt og prata og lo masse. Vi har til og med bada! Jeg har til og med bada, mener jeg. Jeg var hakket-før-isbader i tidligere tider, men har blitt så varmekjær at man minst skulle tro jeg er i slekt med Julegleden. (Det er muligens til min fordel at kroppstemperaturen er lave

Frøken Blå Tåreperse

Konkurransen hos   Anne på Moseplassen finner du her . Jeg har meldt meg på, men blomstene jeg skulle ta bilde av, var borte. Jeg har nemlig alltid noen overlevere som har sådd og mikset seg selv. Men i år var de fullstendig fraværende. Mystisk.. Til og med fiolene fra min mors hage har forsvunnet. Det måtte anskaffes nye. Det passet derfor kjempefint at Sjefen og Sjefens Sjef skulle innom et Gartneri på sin kystturne. De gjekk til innkjøp av de siste rester av sesongens stemor, ikke nødvendigvis i bare favorittfarger, hva nå det er, men stemor er jo alltid fine. Uansett. Tross alt!  Frøkna over, frøken Blå Tåreperse er mitt bidrag. Det er jammen meg ikke noe rart det blir litt tårevått når sommeren kom og varte en dag, før det ble kjempekaldt, mer nedbør og stor vannføring i elva. Jeg rekker omtrent ikke å ut i shorts og sommerkjole før det er på an igjen med full påkledning! Nå er det like før jeg stiller med stillongs under shortsen! Jeg vil har sommerfølelsen! Nå! Frøkna un

Mars uten snø er som mai uten kvitveis. I 2014.

Her er et blogginnlegg som på mystisk vis ikke har havnet på nett.  Det var skrevet sånn omtrent i mars i 2014...  Jeg deler det nå jeg. Det er litt julestoff, men pytt. Plutselig er det aktuelt igjen,  Vet ikke hvor jeg skal starte. Men altså. Jeg og syvenninne Trine ble med på en syutfordring på nettet i desember. Lurt.  Akkurat som om vi ikke hadde nok å finne på - slik rett innunder jul. Men får si som bestemora mi sa, den som har og gjøra, får og gjøra. Med andre ord, den som har arbeid, får mer arbeid. Og omtrent sånn ble det. Det vil si, for mitt vedkommende, falt et par gjøremål ut, men vi greidde oss fint igjennom jula og hadde flere sorter julekaker enn hva vi har hatt på mange år. Det skulle ikke rart til, ettersom det har vært tomme bokser i fler år. Hva som falt ut? Best å la den ligge, tror jeg. Men vi beholdt i alle fall humøret, og mye av helsen. Altså. Vi ble med på Bonnies desembermysterie.  Celtic Solstice Mystery.    Og det har vært kjempemo