Gå til hovedinnhold

Litt sent, men godt nytt år!

 Puh, endelig er jeg her igjen. Det tok sin tid.
Det har vært gode tider med jul, besøk og fine øyeblikk. Det har i det hele tatt vært mange gyldne øyeblikk. Jeg har planer om å dele flere av dem. Bare tiden og formen strekker til.

Men det skal dere vite, mange har vært med på å forgylle dagene mine i året som gjekk. Både familien min, vennene i det virkelige livet og alle dere som jeg har vært så heldig å bli venner med gjennom nettet. Tusen takk alle sammen! 

På bildet over kjører vi til Nyttårsfeiring. Dette får være fjorårets snøbilde i fart. Ikke spesielt bra, ikke spesielt tydelig. Men slik ble det med ny telefon og litt ustø operatør, nei jeg mener fotograf. Det er Telenor som er operatør. Endelig og takk og lov. Har ordnet meg nytt abonnement hos Telenor. Jeg håper de vet å sette pris på at jeg er tilbake.

Håper det blir slutt på alt det tullet OneCall lagde med regningene mine. Husets Sønn lurte på om kanskje One Call betyr det akkurat det. One Call.
Alt utenom  den ene samtalen kommer i tillegg på regninga? Når jeg ser det slik høres det veldig logisk ut. Ille dårlig navn forresten.

Og hurra - jeg har endelig kjøpt meg ny telefon!
Nå kan det ratt hende at mine venner får sms'er som er litt mer forståelige enn tidligere, ettersom skjermen er hel på den nye.
Men det er neimen ikke sikkert.Det er fortsatt muligheter for "artige" varianter i teksten. Den gamle var nemlig en tur i steingulvet i gangen og - det tålte den ikke merkelig nok. Fallet førte til knust skjerm og muligens kreative tekstmeldinger Jeg vet ikke, jeg så jo ikke hva som sto?

"Blind skjerm" sammen med intelligent ordbok var heller ikke det lureste. Jeg bruker nemlig ordbok. Sjefen mener den er uintelligent, men det er bare fordi han ikke er slik en teknologiracer som meg...Mulig jeg burde nevne at det han som må hjelpe meg tilbake til start når alt går i svart....Ja, ja. Bagateller.

Jeg pleier nemlig å bruke den intelligente ordboka, og det å skru den av, - sitter langt inne. Det må være litt mer substans i slike beslutninger enn bare å slutte fordi jeg ikke ser hva som står.


På den nye er det naturlig nok hel skjerm, ettersom den er ny, og med stavekontroll som bokstavelig talt går sine egne veier. Retteprogrammet her har visstnok egen nettside Damn You Auto Correct, så her er det duket for misforståelser igjen.
Men, men. Dere får ta det som det kommer. Noen feilsendte har allerede gått i hytt og pine. Enn så lenge har jeg unngått de store skadene. Det verste er nesten at alle kontaktene mine ikke ble overført til den nye.

Det var over fire hundre på den gamle, og de ble igjen på den Håpløse Avdanka. Enn så lenge har jeg bare lagt inn rundt førti. Det vil ta sin tid å komme tilbake til gamle høyder.

Jeg har mye å skrive om egentlig. Det er bare det at det har gått så lang tid og jeg aner ikke hvor jeg skal begynne. Nå begynte jeg altså her. Omtrent om ikke noe faktisk. Hva skal bli neste tema? 

Over er hvilekroken på syrommet. I anledning jul var det rød duk og røde puter. De matcha fint teppet på veggen. Endelig et sted teppet passer. 
Det mangler fortsatt noen småting, men det kommer, det kommer. Et skap som ikke fungerte, fikk vi bytta på IKEA like før jul, og det er ikke montert enda.  

En av de gangene vi var der hadde jeg navnedag. Visste du forresten at den som har navnedag får gratis middag på IKEA?
Joda, det gjør de. Litt tøysete system riktignok, ettersom man må gå gjennom hele butikken for å få en navnedaglapp. Heldigvis ordnet en ansatt det slik at jeg slapp å gå så langt.
Tenkte å droppe hele middagen, om det ikke var for at de på nabobordet i kafeen sa så Sjefen hørte:

- Det e da itj nånj som hete det. Går da itj an å het nå sånt. Gratis middag liksom?  Ingen som hete Ingelin og Ingebrikt. Det e da itj nå navn. Bære lureri herre.

Han hadde veldig lyst til å snu seg å si; "Joda det er noen som heter det. Både Ingelin og Ingebrikt."
Så da måtte jeg måtte bevise det da. At det var noen som het det.
Tenk.
Selv om de på nabobordet aldri fikk greie på det. For det så tenk.

Reklamasjoner på IKEA er en drøm forresten. Mange som har noe å lære av dem. På flere måter faktisk. Selv om det er en skikkelig dødare å gå der. Vi tok mange pauser og det ble noen kaffe og kjøttbullar før vi begynte på turen hjemover. 
Jeg bruker snarveiene for alt de er verdt. Jeg har til og med blitt låst gjennom lageret av de ansatte, for å ikke gå helt nedenom og hjem. For å si det på en annen måte. Det blir en stund til vi skal dit igjen.

Nå gjenstår innvielsen på rommet, det har ikke vært tid eller form til det. Jeg har ikke fått "sydd det inn" heller, av samme grunn. Irriterende å ha så lite energi og så mange planer...
...men vi har fått gjort en hel del tross alt. Det er jeg da fornøyd med.

Hei så lenge! Oss talast!

Kommentarer

Laila sa…
Hei Tingeling! Kjekt med livsteikn frå den kanten :) Du skriv så godt at det alltid er ein fryd å lese bloggpostane dine - uansett tema. Håpar du får innvia syrommet ditt snart.
Laila sa…
Godt nytt år, forresten.
Godt nytt år Ingelin! :) Koselig å høre fra deg igjen!

Nydelig hvilekrok du har på syrommet! Fikk lyst til å slenge meg nedpå. :)

Ikea holder jeg meg unna og ny telefon er ikke bare bare. Lykke til med den! Her er formen lik som i fjor, stabil uten bedring til tross for behandling på LHK.

Håper du får mange gode dager framover! Klem Vibeke :)
Malin* sa…
Jula, og ikke minst nyttårshelga var helt super! Vi må gjøre det sånn flere ganger :) Det blir bra når du har fått litt kontroll på den nye telefonen, så kan vi spille Wordfeud også ;)
Anonym sa…
Hei, så fint at du er tilbake:)
Håper du har krefter til å skape litt innimellom.

Ønsker deg gode dager!

Klem fra Trude H

Populære innlegg fra denne bloggen

Om jeg syr?

( Resirkulering av innlegg fra 19.06. 2011. Med noen få justeringer. ) Nei, det blir dårlig med det. Jeg har vært ei uke i Tyrkia sammen med ei god venninne UTEN sysaker - og vet dere  - det gjekk helt fint uten håndarbeid.Tro det eller ei og utrolig nok! Jeg er fortsatt litt i sjokk. Strandpromenaden var utrolig vakker Grønnsaksmarkedet bugnet av varer av alle slag, og av meget god kvalitet. Til tross for at jeg ikke så en eneste diger traktor, tvert i mot mange, veldig mange, små, -slike vi greidde oss med  på 60-70-tallet her hos oss. Til og med to traktorbutikker stappfulle av slike så vi.  Vi hadde ei kjempefin uke i sakte fart. Varmt, fint vær, vi fikk sola oss,handla, slappet av, spist godt og prata og lo masse. Vi har til og med bada! Jeg har til og med bada, mener jeg. Jeg var hakket-før-isbader i tidligere tider, men har blitt så varmekjær at man minst skulle tro jeg er i slekt med Julegleden. (Det er muligens til min fordel at kroppstemperaturen er lave

Frøken Blå Tåreperse

Konkurransen hos   Anne på Moseplassen finner du her . Jeg har meldt meg på, men blomstene jeg skulle ta bilde av, var borte. Jeg har nemlig alltid noen overlevere som har sådd og mikset seg selv. Men i år var de fullstendig fraværende. Mystisk.. Til og med fiolene fra min mors hage har forsvunnet. Det måtte anskaffes nye. Det passet derfor kjempefint at Sjefen og Sjefens Sjef skulle innom et Gartneri på sin kystturne. De gjekk til innkjøp av de siste rester av sesongens stemor, ikke nødvendigvis i bare favorittfarger, hva nå det er, men stemor er jo alltid fine. Uansett. Tross alt!  Frøkna over, frøken Blå Tåreperse er mitt bidrag. Det er jammen meg ikke noe rart det blir litt tårevått når sommeren kom og varte en dag, før det ble kjempekaldt, mer nedbør og stor vannføring i elva. Jeg rekker omtrent ikke å ut i shorts og sommerkjole før det er på an igjen med full påkledning! Nå er det like før jeg stiller med stillongs under shortsen! Jeg vil har sommerfølelsen! Nå! Frøkna un

Mars uten snø er som mai uten kvitveis. I 2014.

Her er et blogginnlegg som på mystisk vis ikke har havnet på nett.  Det var skrevet sånn omtrent i mars i 2014...  Jeg deler det nå jeg. Det er litt julestoff, men pytt. Plutselig er det aktuelt igjen,  Vet ikke hvor jeg skal starte. Men altså. Jeg og syvenninne Trine ble med på en syutfordring på nettet i desember. Lurt.  Akkurat som om vi ikke hadde nok å finne på - slik rett innunder jul. Men får si som bestemora mi sa, den som har og gjøra, får og gjøra. Med andre ord, den som har arbeid, får mer arbeid. Og omtrent sånn ble det. Det vil si, for mitt vedkommende, falt et par gjøremål ut, men vi greidde oss fint igjennom jula og hadde flere sorter julekaker enn hva vi har hatt på mange år. Det skulle ikke rart til, ettersom det har vært tomme bokser i fler år. Hva som falt ut? Best å la den ligge, tror jeg. Men vi beholdt i alle fall humøret, og mye av helsen. Altså. Vi ble med på Bonnies desembermysterie.  Celtic Solstice Mystery.    Og det har vært kjempemo