onsdag 13. juni 2012

Mer epleblomster og en rabarbrahekk


Her på bruket er det godt med matauk-ingredienser. Noe som kan ta pusten fra alle og enhver. Slett ikke spøk å bruke alle de rabarbrastilkene som dukker opp på de mest utrolige steder. Det er nemlig i overkant frodig og lett å dyrke her, derfor kommer det bærbusk-stiklinger, rabarbra, blomster og for ikke å snakke om urten brennesle - overalt. Det krever både sin mann og kvinne å holde hagen striglet. Noe som i og for seg ikke er et mål, og vi som er bitt av hagebasillen vet hvor lett det er å spa opp nye bed og gå å lete etter ugras. 
Så nei. Den er IKKE striglet. I alle fall ikke nå.

Det var mye lettere da helsa var å regne med. Noe mer krevende, om ikke umulig, nå om dagen. Men vi har ikke gitt helt opp, det store ønsket er å få tilbake farten og energien, slik at hagearbeidet kan ta av igjen.. Jeg er nemlig bittelitt disponert for å "ta av"... . ( det var ikke få kvelder jeg ble hentet inn, langt over midnatt, fordi jeg mista tid og sted, oppslukt av flytting av planter, luking og "spa"... )

Sjefens bestefar leverte frukt og grønt til den gang, Gartnerhallen,  - også rabarbra. Det bærer hagen fortsatt preg av. Vi har flere rabarbrahekker. De er grønne og veldig fulle av både rabarbara og dårlig samvittighet. For all del, det blir suppe, syltetøy, marmelade med ingefær og kake. Og den som vil får. Likevel er det mye igjen, og de gjør nytten som vindstoppere. Det er ikke så lite bare det. Er det vel? 

De femti solbærbuskene har vi etterhvert fjernet. Men litt tungt hjerte. Men sorten var litt utsatt for meldugg, og med den nedbørsstatiskken vi har har her hos oss, ja så ble det mye meldugg. 
Vi har beholdt noen få, og har planer om å forsøke oss på noen nye sorter, men enn så lenge er det ingen nye på plass. 
Jeg har prøvd omtrent alt som prøves kan, med vekslende hell. Noe gjekk strålende, men andre ting fikk for kort sesong og burde hatt en drivhus-start. Og ja, jeg ønsker meg drivhus. Fortsatt.

Hei så lenge! Vi snakkes. 

Om jeg syr? Joda.Syr litt. Men har for tiden problem med å sitte oppreist. Så det blir ikke stort. Tross alt, jeg syr litt. Mest håndsøm. Men ikke så mye som jeg vil. 
Neste innlegg blir et syinnlegg. ;) Lover! 


2 kommentarer:

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Skjønner at jeg har mer enn nok med den hagen jeg har, uten ett eneste bed, faktisk:) Mye som kan settes i potte! Men det er vakkert å se blomster og pryd hos deg!

Linda Aasan sa...

Det var ikke småtteri! Jeg var litt skuffet da vi flyttet hit, til en hage fra 60-tallet, og det ikke var så mye som en rabarbrakvast å finne! Men i år har jeg endelig fått litt rabarbra, og solbærene blir det kanskje nok av til å ha på havregrøten et par dager.

Håper formen bedres snart! Vanskelig å begrense seg... Og frustrerende å se hagen gro ned. Min gikk for lut og kaldt vann i fjor, og mye av forfjor, men det har gått overraskende greit å rydde den noenlunde i stand igjen, faktisk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...