fredag 3. april 2009

Glad påske!!

Det er vårstemning i luften med gode dagtemperaturer og snøsmelting. Trafikken har økt utover dagen og det er nok mange som er i ferd med å innta hyttelivet. Her blir det hjemmepåske og det er slett ikke å forakte!

For å være helt ærlig har jeg vel aldri helt forstått vitsen med bakglatte ski og "bråtføre". Den gamle skismurningen som ikke passer, at sekken inneholder mat nok frem til fellesferien som forøvrig er neste allemannpåtursesong, og at det er helt umulig å finne igjen vannhullet som egentlig skulle merkes i fjor, vi glemte det bare siden vi nå har vann og det er et helt år til neste gang!

Sant å si har aldri bortoverski vært min store favoritt. Selv ikke nå som det er in med langrennski, turrenn, toppturer og andre flokkvise utfordringer.
Det betyr slett ikke at jeg ikke liker å oppleve vinteren i skisporet. Nei da, jeg gjør faktisk det, men for meg er den store stillheten, uberørt snø og opplevelser med naturlyder og små dyremirakler som betyr mest.
Noe som sjelden er helt forenlig med storinnrykk i fjellheimen! Jeg setter pris på det enkle hyttelivet, peiskos, stearinlys, god bok, mat, rødvin og syns det er direkte ugreitt når det skal skje i flokk med parkeringsproblemer og overbefolkning. Nå er det heller ikke slik at jeg ikke liker andre mennesker, jeg er faktisk veldig sosial anlagt jeg, men det er et eller annet med konseptet her som ikke tiltaler meg lenger.


Det er helt greit med ski, men mest som et transportmiddel egentlig. Syns det er greit med lange skiturer også, men ikke nødvedigvis på samme tidspunkt som alle de andre. Og jo da jeg har hatt min dose med hyttepåske og det var slett ikke ille, men det er helt fint å se at de andre drar, så kan jeg sitte her i solveggen med kaffekoppen min, kvikklunsj ( man dropper jo ikke alle påskesymboler må vite) appelsiner og mulighet for stearinlys og krim på kveldstid. Med mulighet for dagsturer til fots eller bil. Og ski for den som vil. Med enkel tilgang til dusj og alle fasiliter...

Det er muligens få av dagens hytter som har vannhull, og innrømmer at jeg har opplevd god, for ikke si meget akseptabel hyttestandard, men i oppsummeringens time kom på en måte Nansen og Johansen-opplevelsene opp først. Hytteminner kan være så mangt! Og hyttedrømmer!

Og når det er sagt må det sies at Sjefen opplever mange hyttedrømmer i sin hverdag, ikke egne, men kunders drømmer. De er mange, veldig forskjellige og spennende. Både med hensyn til sted, løsninger og standard. Og et samarbeidsprosjektet, ei Hedda demonstrasjon og prøvehytte er snart klar.
Jeg syns den ser veldig bra ut og blir heldig involvert i ettersyn og litt praktisk arbeid de kommende dagene. Mitt engasjement er i hovedsak knyttet opp mot passende påskemat og drikke, mulig bålansvar og selskapsdame. Jeg ser frem til oppgaven og håper på optimale vær og føreforhold!
Det ønsker jeg for alle dere andre også,- riktig god påske - under alle forhold og i alle omgivelser.

Og at alle velger sine påskenøtter og påskeløsning med omhu!
Glad påske til dere alle!

5 kommentarer:

Sigrun sa...

Ønsker deg ei riktig god påske! Blir hjemmepåske på meg også, men noen dagsturer ned til vår nye hytte som ligger ved sjøen blir det nok, den er snart klar til "innflytting".

karna sa...

Innom og ønsker deg GOD PÅSKE. Her feires påsken hjemme, med alle fasiliteter tilgjengelig. Og jada, vi har hytte ,-)

XUE sa...

such pretty daffodils!

Julies sa...

Hei !
Innom for å si at jeg deler dine påskebetraktninger til fulle !
Skjønner nesten ikke hva som skjer, jeg.... Her går vi å gleder oss til våren hele vinteren - og når den er her .... DA drar vi til fjells for å gå på ski - i kø....? Hm...
God hjemmepåske !

Kort og Søm sa...

Så fine blomster! :o)
Håper du har hatt en fin påske!
Hilsen Fredrikke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...