mandag 15. juni 2009

Med beina på gulvet..

Ny dag og nye muligheter.. Og det er slett ikke ubehagelig å sette bare bein på et såpeskurt tregulv. Lunt og godt er det. Vi har flere tregulv her i huset, men dette er behandlet med ren grønnsåpe og er vel ikke akkurat det man kaller et glatt gulv. Saken er nemlig den at det er muligheter for å få flis i bena, og det skjer fra tid til annen..

Da vi flytta inn ville vi pusse opp stua slik litt forsiktig. Vi fjerna et slitent linoleumsgulv som i sin tid sikkert var en stor arbeidsbesparelse.. I ungdoms overmot gjekk jeg inn for naturlig behandling og såg slett ikke mørkt på en og annen skuresekvensen i ny og ne.. Derfor fikk gulvet en behandling som besto av omtrent og slik cirka et sted mellom åtte og ti omganger med grønnsåpe og vann i et blandingsforhold 1:10. De første rundene hadde liten eller ingen synlige forandringer. Det hadde vel ikke de siste heller mens det pågikk..
Da var jo bare gulvet mørkt og vått.

Men da vi kom ned dagen etter de siste rundene, ja da var det bokstavelig talt grønt!! Siden det var et 50 tallsgulv med smale granbord var ikke tapet sååå stort. Isj pysj.. vi får ha det slik inntil videre, og la derfor over gråpapir og fikk fullført malearbeid, utflytting av vinduer og listing.

Men tenk; da vi tok av papiret hadde gulvet fått en fin lys, sølvaktig farge og ble slett ikke så verst! Men det beste er at det er best å gå på. Mye bedre enn lakk og olje..

Alt har som kjent en ende, mulihetene for at det kan bli malt eller lakket er tilstede, jeg innrømmer det svært motvillig, men det er faktisk litt jobb å holde det rent og fint....

Ha en fin dag!

p.s. men at denne metoden er bra, det kommer jeg aldri til komme bort fra.. husk bare å bruke riktig såpe! d.s

1 kommentar:

Julies sa...

Hei !
Tregulv, ja... det har jeg og ! I hele andre etasje er det heldigvis gamle tregulv. Riktignok ikke grønnsåpebehandlet, men.... Tregulv er tregulv, samme søren !

Holder på å male panelen på stua . Inspirert av fargen på himlen i dag- GRÅTT ! Jommen bra det ikke var knallblå himmel....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...