tirsdag 4. mai 2010

Den Internasjonale ME-dagen 12 mai 2010

Oppdatert informasjon om ME-dagen og premieren på dokumentarfilmen “Få meg frisk”:
Alle kjenner vi noen som har det. Men likevel vet vi så lite. Offisielt finnes det heller ingen behandling for Myalgisk Encefalopati (ME).
Mediamente og Winsents Film har gleden av å invitere til premiere på dokumentarfilmen “Få meg frisk!”, om Anette (40) som har gitt kroppen, sjelen og sparepengene til alle som på en kvalifisert måte kunne hjelpe henne med reisen ut av “det mørke rommet”.
Når: 12. mai 2010
Hvor: Filmens Hus, Dronningens gate 16, Oslo
Sal: Tancred
Tid: Kl.: 11.30 – 14.00
Å ha premiere den 12. mai er ikke tilfeldig. Dette sammenfaller med den Internasjonale ME-dagen, som igjen er avledet av fødselsdagen til Florence Nightingale. Etter filmvisning og debatt på Filmens Hus skal ME-foreningen fortsette markeringen med en stand i Spikersuppa (kl. 15-17). Med andre ord en dag inn og ut av mørket.
PROGRAM
Kl. 11.30 – 11.50 Fremmøte Bens Cafe på Filmens Hus. Enkel servering
Kl. 11.50 – 12.00 Dørene åpner
Kl. 12.00 – 13.05 Intro og filmvisning “Få meg frisk!”
Kl. 13.05 – 13.15 Pause
Kl. 13.15 – 14.00 Paneldebatt med Hans Petter Aarseth (Helsedirektoratet), Barbara Baumgarten (ME/CFS-senteret, OUS, Ullevål), Laila Dåvøy (Krf) og Mette Johnsgaard (Lillestrøm Helseklinikk). Vegard Bruun Wyller (Doktorgrad på ME) er dessverre bortreist, og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har takket nei.
“En kvinnesykdom. ” “En innbilt sykdom.” “Ingen objektive funn.” “Ingen sykdom, bare latskap.” “Bare tren og gå til psykolog, så blir du nok frisk.”
Mytene rundt ME er mange – og oppfatningene i fagmiljøet er i beste fall delt. Hvorfor er det slik?
Vi vil utfordre panelet på blant annet følgende problemstillinger:
- Hvorfor er ME så kontroversielt og pasientene så uglesett?
- Hvorfor blir ikke ME-pasienter like grundig undersøkt og utredet som andre med nevrologiske sykdommer?
- Finnes det egentlig noen behandling mot sykdommen som virker? Hvorfor får ikke ME-pasienter dekket utgifter til prøver og behandling?
- Utenlandske forskere fokuserer stort på biomedisin. Hvorfor er en del av det norske fagmiljøet så skeptisk til at det finnes en forbindelse mellom nevrologi og immunologi?”
PS! Tancred tar ca. 190 mennesker, og denne premieren foregår etter første mann-til-mølla-prinsippet. Skulle du ha behov for å sikre deg et sete er det bare å melde seg på her:

Påmeldingsskjema
I tillegg til info om filmen på www.mediamente.no har vi en Facebook-sidefor filmen. Ellers er det et godt tips å følge med på bloggen til Rutts Tankespinn
Vennlig hilsen
Pål Winsents, regissør
Torstein Nybø, produsent

1 kommentar:

Lokki sa...

Så flottesen du har det med :))
Er det ikke fint at vi iallefall har en Internasjonal MEdag!! Og så håper jeg vi virkelig får fart på slagverket slik at vi får den hjelpen og behandlingen vi trenger. Alt godt til deg min venn!
Ønsker deg en strålende fin ukeslutt!
Klem Lokki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...