torsdag 18. november 2010

Taaaada......Første dagen glemte vi nesten å spise. Det gjekk bra, men det ble enda bedre dagen etter, da hun hadde med seg ferdigkokt kjøtt og ferdig skrella grønnsaker. Vi mista minimalt med tid til måltider og "unødvendige gjøremål" og fikk mye effektiv sytid. Kun med noen bittesmå avbrekk for meg, som måtte ha bena høyt i et par runder. Det var veldig fristende å fortsette å sy den tredje dagen også, men da måtte jeg ta til vett og holde vannrett stilling.. Selv om det er aldri så trivelig, blir det alltid pay back time. Som dere sikkert ser er det stoffet fra Tynset som er klippet i biter og quiltet.                       
Det skulle være et lag med innlegg / vlieselin eller noe slik bak vatten, men vi brukte et gammelt dynetrekk som "skjult stoff" mens vi maskinquiltet.
Litt tankearbeid må til
Det ble ganske stødig, og etter at vi strøk på vlieselin ? - fix?? - ble sidene i veska helt stive. Nesten for stive til å like seg under min symaskinfot i alle fall. Skal jeg lage en til, vil jeg ta frem min gamle Bernina. Den er ikke så hårsår om det er litt tykt og stivt å sy i...


Her har vi limt på vlieselin og er klart for å legge fòret på framstykket, og skal sy sammen fòr og veske i toppen. Jeg husker aldri om det heter vlieselin eller vliesofix... Men, det er i alle fall det innlegget som har lim på en side... 

Etter at bitene ble quiltet ferdig og sydd sammen til to sider, ja da gjekk alt rimelig fort. Fòret ble sydd ferdig med lommer.
Dette ble lagt på ferdig quiltet, sammensydd og tilskåret yttersider - rette mot rette og sydd sammen i toppen. Dette blir den falske lukkekanten. Etter at sider og bunn ble sydd sammen og veska ble vrengt gjennom en åpning i fòret - var det nesten ren magi...Vips! Nesten ferdig...
Veska er vrengt og klar for å sy ned kanten
Det er mye enklere å sy ned kanten når veska er vrengt. Det er denne sømmen som gir inntrykket av at det er en lukkekant i toppen. Det ble veldig tykt i sidene, men fungerte rimelig greit. Jeg syns ikke min maskin greidde å få fine sømmer når det ble så tykt, men det kan hende jeg ikke hadde helt riktig innstilling?


Det skulle være innlegg i foret også, men det fant vi ikke i farten, og satset på at det skulle gå greit uansett. Men det kunne vært fint å ha foret litt stivere. I alle fall i min, som ble litt unøyaktig, og litt slaskete i foret - skjønner ikke hvorfor forresten.... 
Det har nok sin logiske forklaring...
Nå mangler kun hanker og lukkeklaff.

 Her er veska sammen med en gave jeg fikk fra mi gode venninne i Hjerterumbyen. Hun skrev at det er en ventegave, tenk det da!!
- og passer perfekt til min rosa svenske linklänning kjøpt i Stockholm i sommer.... Nå har jeg både veske og smykke som matcher! Jippi!! Jeg har forresten fått den "orntlige" gaven også, i tillegg til et kjempe-trivelig overraskelsebesøk! Vi har til og med vært en tur sørover, da var vi på besøk hos henne & co! Vennetreff er perfekt! Kan det bli bedre! Det har i det hele tatt vært mange gode og hyggelige opplevelser i det siste. Travelt hyggelig egentlig..

Og.....taaada!!!

Ferdig!  Den var morsom å sy, og frister til gjentakelse. Takk for en fine dager, dette må vi gjenta!

Bildet er tatt med en veldig usmart smarttelefon, og er ikke av de beste... Men slik omtrent ser den ut ferdig! Den er perfekt til sytøy og litt ekstra småtter, - og har mange lommer! Mønsteret er Miranda Day Bag fra Lazy Girls, noe som passer godt, selv om jeg ikke syns arbeidsmengden var direkte Lazy..... Men arbeidet med neste veske vil sikkert forløpe enkelt og ubesværet!! Lazy sannsynligvis....

Ha det fint folkens! Vi snakkes! 

8 kommentarer:

Bente sa...

Ååå...denne var lekker.
Nydeleg stoff.
Flotte hankar.
Den må vere super til både sysaker og anna.
Praktisk med mange lommar, det likar eg :-)
Ekstra kjekt å sy ilag med andre.

Ha ei flott helg.

Vibekes lille grønne sa...

For en fabelaktig flott veske! Jeg er stum av beundring over laging av så avanserte ting! Har lenge tenkt på å sy veske (av det mye enklere slaget) men foreløpig er det litt i overkant. Men kanskje det er mer overkommerlig på en måte når man er flere i godt selskap, selv om det er krevende på andre måter.

Deter sant at det er underlig hvordan man venner seg til situasjoner som var helt utenkelige for noen år tilbake. Det er sannelig godt at vi er så tilpasningsdyktige, ellers hadde det blitt vanskelig å holde ut.

Ønsker deg en god helg med forhåpentligvis god energi og hyggelige opplevelser! Klemmer fra Vibeke :)

Marit sa...

Du æ ikke så lite proff du hell! :)

karna sa...

Så stilig veske !!

Tingelingeling sa...

Tusen takk damer! Jeg blir sååå glad når jeg får kommentarer og positive tilbakemeldinger!! Jeg har ikke vært så god til å kommentere sjøl, men har store planer om å forbedre meg. Har hatt et lite framstøt nå, får prøve å holde koken, og holde meg på samme nivå, helst litt mer..

Kor proff vet e ikke helt da Marit, du skulle sett inni...

Hege LH sa...

Oj! Lekker veske, lekre stoffer... :-) Fristende å prøve seg på noe sånt...

Sigrun sa...

Veska di blei knallfin. Lekre stoffer du har brukt.

Bertha sa...

ååå den var lekker, første gang jeg er inne på bloggen din
Mill-Hege

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...