tirsdag 19. februar 2008

Amerikapakke!!

For meg har begrepet Amerikapakke fått nytt innhold. Jeg har oppdaget netthandelens fortreffelighet!! Når den blå og røde PRIORITY MAIL-pakken har ankommet huset uten det kritiske fortollingspunktet er dagen fullkommen.


En ikke ubetydelig effekt er forventningen. Og så kommer Dagen pakken ligger i postkassa. Da blir aviser og vinduskonvolutter lagt på vent, og så kommer det morsomme - opplevelsen å pakke opp. Er det slik som jeg håper? Bonus er en liten personlig hilsen i pakka.Det fine med dette er at jeg alltid får noe som jeg ønsker meg, i alle fall tett opptil. Det kan selfølgelig diskuteres om jeg har bruk for det som kommer, det er et definisjonsspørsmål. Objektivt kan det nok stilles et spørsmålstegn eller to, men rent subjektivt er det ikke tvil. Det er et klart ja,- jeg har bruk for det, og det er flere gode grunner til det.

For det første,- valgmuligheter i stoff. Alle som syr forstår hvor viktig det er å ikke bli stoppet i den kreative prosessen. Særlig av noe så triviellt som å mangle akkurat den fargen.
Det er definitivt ingen samsvar mellom innkjøp og bruk... Men det kan ansees som et midlertidig forhold .. Siden vi bor så provinsiellt er det godt å tenke på at skulle inspirasjon komme helt uventet, ja så er jeg forberedt.


Det er flere faktorer her. Som tilsier et klart JA.


Så kommer kompetansehevingen. Riktignok shoppekompetanse, men det er uansett bedre enn ingen. Det har jeg snakket om før. Ingen tvil om at kompetanse er viktig. Dette er klart uformell kompetanse, men det er ikke uten verdi. Tvert i mot. Det finnes flere eksempler på de som gjort om sine smale kunnskapsfelt til inntekter, heder og ære. Ja nå er jeg ikke helt sikker på om dette vil føre til det, men hvem vet? Muligheten er der.


I tillegg bedre språkferdigheter. Min sjananse fikk i skolen full effekt ved tanken på "pronunciation", og jeg ble ikke så språkmektige som ønsket. Nå antar jeg at ordrekontoret får rykninger av mine kommunikasjonsforsøk, men det fine er det at de er fornøyd bare de selger. De retter ikke bestillinger med rødt blekk..( skrekk og gru og takk og lov )

Og jeg blir litt flinkere for hver gang..

Så er det selfølgelig den hyggelige biten som kan beskrives som en ren lykkefølelse. Å åpne pakker! Og sortere og finne ut hva de kan brukes til og stryke fingrene over og kjenne på nydelige stoff. For ikke snakke om fargene. Å plukke fram, legge sammen med de som matcher og de som ikke gjør. Nyte fargene og uttrykkene. Og glede seg over mulighetene. Kan det være tvil om det er nyttig?Beundring fra min aller beste venninne er heller ikke å forakte. Hun er forlengst innviet, og har bestilt flere pakker! Hun får i tillegg sydd litt også...

Ja det er ikke bare stoff som har ankommet min postkasse heller. Tråd, vatt, og mange nyttige dippedutter som gjør livet til en lek..Til slutt kommer muligheten for å innvie mine quiltevenner i mysteriet, det heter jo at den største gleda du kan ha, det er å gjøre andre glad...


...Det er lite som slår det å få pakker i posten.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...