mandag 12. oktober 2009

Bursdag og gode nyheter.. i alle fall nyheter..

Aller først må jeg erkjenne at Quiltekurs, 9nas Julemysterier og hyttetur med innlagt bursdagskalas ble i meste laget. Alt har hver for seg vært helt topp, og jeg ville ikke unnvært noe. Men prisen måtte betales, og i går kveld gjekk jeg ned for full telling ( ja det gjør kanskje alle om kvelden.., men det var en hel del mer enn en vanlig kveld får jeg vel si..) - og er i dag bare i horisontal modus.


MEN; det var verdt det! Det har vært ei super helg!
Det vil si; Julemysteriet måtte vente, det er under arbeid, og her har mysterifokuset endret seg.. Hvordan bli ferdig i løpet av uken...er det nye mysteriet.. Jeg ble heller ikke ferdig med toalettmappen. Et nytt mysteri er om den også blir ferdig denne uken...Veldig hyggelig kurs med god stemning, inspirerende og kjempedyktig kursleder, men dette skal jeg komme tilbake til. Et lite inntrykk gir bildet øverst som er en lekker detalj på den nyutviklede vesken som ble sydd på kurset! Kari Renolen er en dyktig designer! Her er linken til hennes verden!Ei venninne delte hytteogsyhelga med meg, hun hadde med en fantastisk vakker gavepose som inneholdt nydelig sokker og et stilig armbånd, som jeg fikk overbragt da klokka tippa midnatt på fredag! Ikke nok med det; hun hadde jammen med ei flott bløtkake som smakte nydelig! Heldige meg!


Det spredte seg på kurset at jeg hadde bursdag, og gratulasjonene strømmet på. I tillegg fikk jeg også en nydelig blomst fra venninner på kurset!

På bursdager er det upraktisk å mangle strøm på telefon. Nettopp det skjedde, - laderen min lå hjemme! Hadde akkurat nok strøm til å ta i mot de første sms'ene før kurset startet klokka ni..., og til å sende "en-bønn-om-lader-lån-sms" til en venninne med lik telefon, og som gjorde telefonen min i stand til å ta i mot alle de hyggelige meldingene som strømmet på! Jammen godt med venner i nødens stund!


Det ble litt hektisk å både sy og svare, og jeg er fortsatt ikke helt sikker på om jeg greidde å svare på alle.. Det kom faktisk så mange at jeg måtte slette meldingsminne! Og jeg som ikke har no rundt tall engang!! Ikke en gang delelig på to....( som er det magiske tallet for at det kan kalles rundt - iflg min bror )

Det ble både kaker, grøt ( festgrøt), blomster, vin, penger - som allerede er øremerket ( noe unyttig er planen), - masse gaver til tross for at jeg var "bortreist" på dagen.. Sjefen overrasket med fasjonable solbriller! Det vanket til og med gaver dagen etter, den lekre grønne teholderen med den slående teksten nederst i innlegget!!


Det var nesten gave på dagen at Dagsrevyen sendte nyheten om XMRV. (Klikk på linken og se Dagsrevyens innslag) Et nytt retrovirus ( når jeg hører retro ser jeg for meg et virus med tunika og retrotilbehør..men antar jeg tar feil...) er funnet og ser ut til å finnes hos 95% av alle med diagnosen ME/CFS. Det er også funnet hos enkelte grupper med prostatakreft. Nå er det bare å håpe at forskningen fortsetter i en retning som gjør at det blir løsninger. Snart!

Muligens en tvilsom gave, men uansett hvilke følger det vil få; dette:"make my day".

All forskningen er fremskritt i denne situasjonen.


Nå så jeg riktig nok nyheten på fredag, det ble sluppet gjennom Science torsdag, og preget alle nettsteder dagen etter. Kanskje Dagsrevyen valgte å sende på en dag da mange har mulighet til å se? Det er ikke tvil om at dette har betydning for mange, helse-Norge, de som er rammet og pårørende. Det er ikke bare jeg som er glad for dette! Flere bloggere skriver om nyheten; Petterblogg, Marias metode, SerendipityCat og Tante Grønn.


Hurra! Uansett hva nå fremtiden bringer, - dette er store nyheter!!

5 kommentarer:

LeKaQuilt sa...

Gratulerer med dagen din, på etterskudd !!! Jeg så innslaget på tv og tenkte på deg :o) Høres ut som en uforglemmelig helg du har hatt.

karna sa...

Gratulerer så mye med dagen, på etterskudd. Så mye fint og morsomt du fikk. Tenkte på deg jeg også da jeg leste ang retroviruset. Driver med mysteriet jeg også, men ble brått litt lei med en arbeidstopp, jeburs hos oss også i helga og alt annet. Ha ei fin og god kom til hektene uke, klem

Tingelingeling sa...

Tusen takk!!Det varmer,varmer, varmer å høre at dere tenkte på meg!!! Jeg velger å se på dette som bare mer HÅP HÅP!!
Ønsker dere også ei god uke med mye hyggelig syssel.
...og Karna, vi blir nok ferdig med mysteriet vi også!!! Bursdager må jo prioriteres!!

Vibekeslillegronne sa...

Innom og hilser på og gratulerer på etterskudd! Var også med på 9nas sysmysterium. Sliter antagelig med det samme som deg (venter på undersøkelse) og det er gode nyheter at de har funnet ut mer om dette. Jeg legger deg inn i blogglista mi, så jeg kan følge med her. Er ganske ny i bloggverden :)

Laila sa...

Eg har ikkje fått med meg dette innslaget på Dagsrevyen. Det er verkeleg å håpe at ein kan finne ut av denne gåta, for dette må vere "siste sort". Men du har i allefall bevart humøret, verkar det som... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...