tirsdag 24. mai 2011

Veskelig og lett

Ferdig veske henger i syrintreet

Jeg har egentlig tenkt å ha denne i en annen farge.  Jeg oppfattet nemlig ikke at det var en annen farge på modellen enn den jeg bestilte. Prinsessemamman og Fjellfrua mente jeg bare kunne sy en lys også, og det var jo greit, så da begynte jeg på denne da vi tre hadde en trivelig sydag hjemme hos meg.

Veskemønsteret er i fra Myquilt nr 1 i 2011.

Her syr jeg "skråbånd" på sårkantene inni den ytterste veska. ( den minste) 

Mønstret var lett å følge og det meste gjekk greit, helt til til hanken skulle vrenges( og maljene...). Stiv lin var en utfordring, den ble ikke pen som vrangsydd, og jeg har pyntet på elendet med noen pyntesømmer. Da ble den mer flat og litt penere. Neste gang har jeg en annen plan....

Det ble slutt på tråden da pyntesøm på omtrent halve hanken gjensto.
Nesten ferdig og pause er ikke bare lurt..

Heldig meg fikk en fin magnetknapp med Prinsessemamman.
Den holder  den største veska sammen . 
Før jeg fikk tak i ny tråd begynte jeg med frihåndsquilting med blå tråd. Veska havna på vent, mens maskina og jeg har hatt en runde med frihåndsquilting ( fy for en jobb å  få riktig trådspenning!! )
Og etter det sammensying av de blå trekantene. Som var 'piece of cake' etter tøyset med BSRfot og innstillinger. Trekantene har fått ramme og venter på ledig tid og stort bord for vatt og bakstykke..

Hull nr 1 er endelig på plass.
Maljer i stor størrelse grudde jeg meg til.  Men det gjekk strålende etter at jeg oppdaget at instruksjonen faktisk var feil ( Ja, jeg las den først - nemlig!)  Etter å konferert med min praktiske far og Sjefen, ble vi enig om at tegningen var feil. Og at jeg hadde rett.
Tenk!

 Men jeg må vel bare innse at jeg er ganske så instruksjonstro når jeg ikke tar tegninga før jeg har ødelagt så mange.... Men da gjekk det skikkelig inn altså.
Om en ikke mer enn at jeg har glemt hva som var problemet, foruten at noe var feil tegnet...

Her er synderen som har feil tegning... 
GRMFFFF!!! 

Endelig ferdig med hull nummer to og nå ser det greit ut.
På min måte. 
Nemlig! 

Til lås har jeg brukt et belte som har blitt i stutteste laget som belte ( kan du begripe - krymper virkelig lær?). Den oransje rundingen skulle være øverst, men som dere ser har den på et eller annet tidspunkt havna nederst og på midten! Enkelte ting er bare et mysterium! Den VAR øverst.

Gjenbruk av gammelt belte..
Og -
 jeg har fler som har blitt arbeidsløse....
Og i kveld ble den ferdig. (Symaskina er nå klar for mer frihåndsquilting. Jeg er usikker på om jeg er....)


Veske nummer to er ferdig klipt,men den har jeg planlagt å sy under neste tur til Heddahytta, sammen med ei ung dame som har bestilt et veskekurs. Så da håper jeg vi får til et par kvelder sammen med Maje og hennes mamma. Det ser i alle fall jeg fram til!
Aller først skal jeg nå på en venninnetur, det gleder jeg meg veldig til!!

Hei så lenge! Vi snakkes!

5 kommentarer:

May Britt sa...

Veska ble kjempefin. Er ikke så helt glad i mønstrene deres for det er mye feil i dem. Men gjør man det på sin egen måte så går det som regel greit.

Haldis sa...

Veska vart fin! Enkelte ganger tar det tid med litt omveiar for å få ting ferdig. Takk for koslige kommentarar. Ha ein god venninetur.

Huset i midten sa...

Fin vart den! Lange hanker og store maljer er ikke enkelt, synes jeg...

Takk for furutipset! Skal testes så fort jeg finner et tre i nærheten der jeg rekker opp - naboen sitt har blitt for stort :)

Kos deg på venninnetur, det høres hyggelig ut!

Ruth sa...

Kjempfin veske!

Marit sa...

Flott veske, jeg har fått alle bladene, så jeg kommer etter med sying av vesker;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...