Gå til hovedinnhold

Veskelig og lett

Ferdig veske henger i syrintreet

Jeg har egentlig tenkt å ha denne i en annen farge.  Jeg oppfattet nemlig ikke at det var en annen farge på modellen enn den jeg bestilte. Prinsessemamman og Fjellfrua mente jeg bare kunne sy en lys også, og det var jo greit, så da begynte jeg på denne da vi tre hadde en trivelig sydag hjemme hos meg.

Veskemønsteret er i fra Myquilt nr 1 i 2011.

Her syr jeg "skråbånd" på sårkantene inni den ytterste veska. ( den minste) 

Mønstret var lett å følge og det meste gjekk greit, helt til til hanken skulle vrenges( og maljene...). Stiv lin var en utfordring, den ble ikke pen som vrangsydd, og jeg har pyntet på elendet med noen pyntesømmer. Da ble den mer flat og litt penere. Neste gang har jeg en annen plan....

Det ble slutt på tråden da pyntesøm på omtrent halve hanken gjensto.
Nesten ferdig og pause er ikke bare lurt..

Heldig meg fikk en fin magnetknapp med Prinsessemamman.
Den holder  den største veska sammen . 
Før jeg fikk tak i ny tråd begynte jeg med frihåndsquilting med blå tråd. Veska havna på vent, mens maskina og jeg har hatt en runde med frihåndsquilting ( fy for en jobb å  få riktig trådspenning!! )
Og etter det sammensying av de blå trekantene. Som var 'piece of cake' etter tøyset med BSRfot og innstillinger. Trekantene har fått ramme og venter på ledig tid og stort bord for vatt og bakstykke..

Hull nr 1 er endelig på plass.
Maljer i stor størrelse grudde jeg meg til.  Men det gjekk strålende etter at jeg oppdaget at instruksjonen faktisk var feil ( Ja, jeg las den først - nemlig!)  Etter å konferert med min praktiske far og Sjefen, ble vi enig om at tegningen var feil. Og at jeg hadde rett.
Tenk!

 Men jeg må vel bare innse at jeg er ganske så instruksjonstro når jeg ikke tar tegninga før jeg har ødelagt så mange.... Men da gjekk det skikkelig inn altså.
Om en ikke mer enn at jeg har glemt hva som var problemet, foruten at noe var feil tegnet...

Her er synderen som har feil tegning... 
GRMFFFF!!! 

Endelig ferdig med hull nummer to og nå ser det greit ut.
På min måte. 
Nemlig! 

Til lås har jeg brukt et belte som har blitt i stutteste laget som belte ( kan du begripe - krymper virkelig lær?). Den oransje rundingen skulle være øverst, men som dere ser har den på et eller annet tidspunkt havna nederst og på midten! Enkelte ting er bare et mysterium! Den VAR øverst.

Gjenbruk av gammelt belte..
Og -
 jeg har fler som har blitt arbeidsløse....
Og i kveld ble den ferdig. (Symaskina er nå klar for mer frihåndsquilting. Jeg er usikker på om jeg er....)


Veske nummer to er ferdig klipt,men den har jeg planlagt å sy under neste tur til Heddahytta, sammen med ei ung dame som har bestilt et veskekurs. Så da håper jeg vi får til et par kvelder sammen med Maje og hennes mamma. Det ser i alle fall jeg fram til!
Aller først skal jeg nå på en venninnetur, det gleder jeg meg veldig til!!

Hei så lenge! Vi snakkes!

Kommentarer

May Britt sa…
Veska ble kjempefin. Er ikke så helt glad i mønstrene deres for det er mye feil i dem. Men gjør man det på sin egen måte så går det som regel greit.
Haldis sa…
Veska vart fin! Enkelte ganger tar det tid med litt omveiar for å få ting ferdig. Takk for koslige kommentarar. Ha ein god venninetur.
Unknown sa…
Fin vart den! Lange hanker og store maljer er ikke enkelt, synes jeg...

Takk for furutipset! Skal testes så fort jeg finner et tre i nærheten der jeg rekker opp - naboen sitt har blitt for stort :)

Kos deg på venninnetur, det høres hyggelig ut!
Ruth sa…
Kjempfin veske!
Marit sa…
Flott veske, jeg har fått alle bladene, så jeg kommer etter med sying av vesker;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Om jeg syr?

( Resirkulering av innlegg fra 19.06. 2011. Med noen få justeringer. ) Nei, det blir dårlig med det. Jeg har vært ei uke i Tyrkia sammen med ei god venninne UTEN sysaker - og vet dere  - det gjekk helt fint uten håndarbeid.Tro det eller ei og utrolig nok! Jeg er fortsatt litt i sjokk. Strandpromenaden var utrolig vakker Grønnsaksmarkedet bugnet av varer av alle slag, og av meget god kvalitet. Til tross for at jeg ikke så en eneste diger traktor, tvert i mot mange, veldig mange, små, -slike vi greidde oss med  på 60-70-tallet her hos oss. Til og med to traktorbutikker stappfulle av slike så vi.  Vi hadde ei kjempefin uke i sakte fart. Varmt, fint vær, vi fikk sola oss,handla, slappet av, spist godt og prata og lo masse. Vi har til og med bada! Jeg har til og med bada, mener jeg. Jeg var hakket-før-isbader i tidligere tider, men har blitt så varmekjær at man minst skulle tro jeg er i slekt med Julegleden. (Det er muligens til min fordel at kroppstemperaturen er lave

Frøken Blå Tåreperse

Konkurransen hos   Anne på Moseplassen finner du her . Jeg har meldt meg på, men blomstene jeg skulle ta bilde av, var borte. Jeg har nemlig alltid noen overlevere som har sådd og mikset seg selv. Men i år var de fullstendig fraværende. Mystisk.. Til og med fiolene fra min mors hage har forsvunnet. Det måtte anskaffes nye. Det passet derfor kjempefint at Sjefen og Sjefens Sjef skulle innom et Gartneri på sin kystturne. De gjekk til innkjøp av de siste rester av sesongens stemor, ikke nødvendigvis i bare favorittfarger, hva nå det er, men stemor er jo alltid fine. Uansett. Tross alt!  Frøkna over, frøken Blå Tåreperse er mitt bidrag. Det er jammen meg ikke noe rart det blir litt tårevått når sommeren kom og varte en dag, før det ble kjempekaldt, mer nedbør og stor vannføring i elva. Jeg rekker omtrent ikke å ut i shorts og sommerkjole før det er på an igjen med full påkledning! Nå er det like før jeg stiller med stillongs under shortsen! Jeg vil har sommerfølelsen! Nå! Frøkna un

Mars uten snø er som mai uten kvitveis. I 2014.

Her er et blogginnlegg som på mystisk vis ikke har havnet på nett.  Det var skrevet sånn omtrent i mars i 2014...  Jeg deler det nå jeg. Det er litt julestoff, men pytt. Plutselig er det aktuelt igjen,  Vet ikke hvor jeg skal starte. Men altså. Jeg og syvenninne Trine ble med på en syutfordring på nettet i desember. Lurt.  Akkurat som om vi ikke hadde nok å finne på - slik rett innunder jul. Men får si som bestemora mi sa, den som har og gjøra, får og gjøra. Med andre ord, den som har arbeid, får mer arbeid. Og omtrent sånn ble det. Det vil si, for mitt vedkommende, falt et par gjøremål ut, men vi greidde oss fint igjennom jula og hadde flere sorter julekaker enn hva vi har hatt på mange år. Det skulle ikke rart til, ettersom det har vært tomme bokser i fler år. Hva som falt ut? Best å la den ligge, tror jeg. Men vi beholdt i alle fall humøret, og mye av helsen. Altså. Vi ble med på Bonnies desembermysterie.  Celtic Solstice Mystery.    Og det har vært kjempemo